28 de novembre de 2020 28/11/20

El circuit Sonora de l’IVC presenta el ‘Cant espiritual’ de Carles Dénia a Alacant

El circuit Sonora de l’IVC presenta el ‘Cant espiritual’ de Carles Dénia a Alacant - (foto 1)
  • El músic de Gandia assumeix el repte d’adaptar l’obra magna del poeta valencià Ausiàs March amb una barreja de música, dansa i teatre que es podrà veure al Teatre Arniches el dissabte 8 de febrer

El Teatre Arniches d’Alacant acull el pròxim dissabte 8 de febrer l’espectacle ‘Cant espiritual’ de Carles Dénia, emmarcat dins dels concerts programats del circuit Sonora de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). Amb aquest espectacle, el músic de Gandia assumeix el repte d’adaptar l’obra magna del poeta valencià Ausiàs March amb una barreja de música, dansa i teatre.

El poema ‘Cant espiritual’ és una oració delirant, bigarrada, complexa, plena de sinceritat i passió, en què Ausiàs March mostra les seues febleses. En el seu últim projecte, Carles Dénia trasllada els versos del poeta valencià al segle XXI amb tocs de ‘jazz’, flamenc, cant valencià, música mediterrània i, sobretot, molt de ritme.

L’obra de Dénia es presenta per primera vegada a Alacant i sobre l’escenari estarà acompanyat d’una banda de sis músics prestigiosos i de l’altra de la ballarina mexicana Karen Lugo, una combinació que aporta a l’espectacle un vessant teatral i una qualitat innegable.

La responsable de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha expressat que “Carles Dénia aconsegueix transportar-nos a una infinitat de mons sensorials a través de la seua meravellosa capacitat per a barrejar el flamenc i el cant tradicional valencià amb els ritmes africans i la música sufí”. L’intèrpret de Gandia ha creat aquesta composició de música lliure amb la voluntat que sone tan visceral, polièdrica i apassionada com ho és el mateix poema d’Ausiàs March.

Carles Dénia va ser guardonat l’any 2018 en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de fusió, mestissatge i urbana per ‘Cant espiritual’, i el disc també va estar nominat al millor disseny en els premis organitzats per l’IVC. A més, el mateix any va rebre el Premi Ovidi a millor disc ‘folk’ i als millors arranjaments.

Les entrades per a aquest espectacle al Teatre Arniches es poden adquirir a l’enllaç següent: https://ivc.gva.es/val/ivc-val/programacio-ivc/carles-denia-presenta-cant-espiritual-arn-v.

Pujar