26 de novembre de 2020 26/11/20

Cinecicleta recorre diverses seus de la UA: Torrevella, Elda i Alacant

  No tots els amants dels viatges i del setè art decideixen recórrer-se Àfrica amb bicicleta amb un cine ambulant a coll. Isabel i Carmelo van decidir recórrer amb bicicleta diferents països d’Àfrica per a portar el cinema a poblacions i llogarets. Pedalejaren 18.000 quilòmetres i van fer 216 projeccions portàtils durant 25 mesos.

  Van anomenar al projecte Cinecicleta, perquè a més de portar pel·lícules amb bici, calia pedalar per a generar l’energia per a les projeccions (la bicigeneradora).

  Cinecicleta és un projecte solidari i sostenible que els seus promotors, Isabel Segura i Carmelo López, ens presentaran a les seus de la Universitat d’Alacant a Torrevella, Elda i Ciutat d’Alacant.

  "És un cinema a pedals, consistent en una bicicleta estàtica sense manillar que genera energia amb el pedaleig. És necessari pedalar durant tota la pel·lícula, normalment ho fa algú del públic però, perquè no es cansen, es van fent torns de cinc o deu minuts. El pedaler està connectat a l’altaveu i al reproductor multimèdia i, en lloc de carregar amb una bateria, que pesa un munt i a més contamina, portem ultracapacitadors, que són molt més lleugers".

  “Sovint, quan acaba una pel·lícula, els més menuts van corrent a tocar la paret on s’ha projectat, com dient: què és això?, d’on ixen els dibuixos?”, explica Isabel Segura.

  El recorregut de Cinecicleta començarà a Torrevella, el dimecres 28 de febrer, a les 19:00 hores, al Palau de la Música, a Elda estarà el dijous 1 de març, a les 20:00 hores, a la Fundació Paurides, i, el divendres 2 de març, a les 20:15 hores, Cinecicleta acabarà el seu tour a la Seu Ciutat d’Alacant, Sant Ferran, 40. L’entrada és lliure fins a completar la capacitat de les sales.

  Pujar