Les cinc iniciatives seleccionades comencen la seua activitat en la segona edició de SocialLabUA
La Universitat d’Alacant presenta els projectes del Laboratori d’Innovació Social de la convocatòria 2025
Demà, 13 de maig, a les 9.30 h, la Universitat d’Alacant celebrarà un acte institucional amb motiu de l’inici de les activitats dels projectes SocialLabUA, seleccionats i finançats en el marc de la Convocatòria de Projectes d’Innovació Social 2025.
L’esdeveniment tindrà lloc a la sala Sebold de la Biblioteca General i comptarà amb la presència de la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Carmen Vives, el director de Biblioteca Universitària d’Alacant (BUA), José Pablo Gallo, com també els responsables dels projectes seleccionats.
Durant l’acte es presentaran públicament els projectes seleccionats en aquesta convocatòria i les seues principals línies de treball. Aquests han sigut valorats pel seu enfocament en temàtiques com la sostenibilitat, la inclusió, la igualtat de gènere, la participació ciutadana i l’enfortiment comunitari.
Els projectes seleccionats són cinc: «RENATUREM Sur de Alicante», presentat per Aurora Torres Moreno; «Laboratorio para el fortalecimiento del tejido comunitario con perspectiva de género en el Raval Roig de Alicante», a càrrec de María Ayara Mendo Pérez; «WeStoryLAB», liderat per Cinthya Paola Guillín Jiménez, i «UAESPORTLAB», per Alicia Martínez Moreno; i «Insectos polinizadores y plantas asociadas en entornos urbanos de Alicante y San Vicente del Raspeig: una experiencia de colaboración ciudadana», coordinat per Marina Mazón Morales.
Aquesta és ja la segona edició de la convocatòria de SocialLab UA, una iniciativa conjunta del vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social i de la Biblioteca Universitària, l’objectiu de la qual és la creació de laboratoris d’innovació social. Aquests espais es conceben com uns entorns oberts de cooperació entre la universitat, la ciutadania i les entitats socials, amb el propòsit d’impulsar processos creatius i col·laboratius que vagen més enllà dels marcs institucionals tradicionals.
Els laboratoris es desenvoluparan a l’edifici de la Biblioteca General, que es configurarà com un espai accessible per a la creació de prototips, material audiovisual, metodologies participatives, etc., en el qual convisquen i col·laboren grups heterogenis de persones i associacions de l’entorn pròxim. A través de la posada en comú d’idees, experiències i coneixements, es volen generar solucions que contribuïsquen a la millora social i a la producció col·lectiva de coneixement.