elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cinc ferits, entre ells un bomber, en un paorós incendi a Alacant

Cinc ferits, entre ells un bomber, en un paorós incendi a Alacant
  • L'incendi es va extingir ràpidament a causa d'una ximenera

MÉS FOTOS
Cinc ferits, entre ells un bomber, en un paorós incendi a Alacant - (foto 2)
Cinc ferits, entre ells un bomber, en un paorós incendi a Alacant - (foto 3)
Cinc ferits, entre ells un bomber, en un paorós incendi a Alacant - (foto 4)

La regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant informa que un operatiu amb dotze bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament d'Alacant (SPEIS), s'han desplaçat aquesta matinada per a extingir un virulent foc en habitatge, originat en un baix d'un edifici situat en la Glorieta Rodolfo Llopis. En l'incendi han resultat ferides per inhalació de fum quatre persones, un home de 48 anys i dues dones de 71 i 91 anys, que van ser ateses pels serveis sanitaris i traslladades a l'hospital. Així com una altra dona de 27 anys atesa in situ, i també un bomber de 45 anys per colp de calor.

L'SPEIS va rebre l'avís al voltant de les 06.30 hores, i fins al lloc de l'incendi es van desplaçar quatre patrulles de la Policia Local que van tallar els accessos i van auxiliar als ferits fins a l'arribada dels serveis sanitaris, i tres dotacions de Bombers amb dues Bombes Urbanes Pesades i una Lleugera.

Els Bombers del SPEIS, a la seua arribada van actuar muntant línies d'aigua per a atendre l'incendi que es propagava molt ràpidament per l'efecte ximenera i afectava el foc a totes les habitacions de l'habitatge. L'incendi es va iniciar en el menjador per causes que es desconeixen, i va afectar a causa de les flames a la façana de les plantes dels pisos superiors.

Els bombers van intervindre extingint el foc amb celeritat, i els efectius del SPEIS han tingut molta dificultat per a sufocar-lo, i l'habitatge va quedar totalment calcinada, amb posterioritat van intervindre amb els grups de pressió positiva per a ventilar. Les tasques d'extinció es van allargar més de dues hora, i una vegada apagat els efectius van procedir també a realitzar les labors de sanejament de la zona afectada en l'habitatge i la façana.

Fins al lloc s'han desplaçat una unitat del SAMU, dues unitats SVB i un equip d'Atenció Primària. L'home de 48 anys i les dones de 71 i 91 anys han sigut evacuades a l'hospital General Universitari d'Alacant en l'ambulància del SAMU i en les dues unitats de suport vital bàsic.

També una dona de 27 anys ha sigut de donada d'alta voluntària in situ després de ser atesa per inhalació de fum una dona de 27 i el bomber de l'Ajuntament d'Alacant, de 45 anys, ha necessitat assistència sanitària, però sense trasllat hospitalari.

Pujar