elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Científics per un dia

Científics per un dia
  • La Facultat de Ciències de la UA finalitza el programa ‘Vine a fer pràctiques a la Universitat’

  • Amb la col·laboració amb Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica

MÉS FOTOS
Científics per un dia - (foto 2)
Científics per un dia - (foto 3)
Científics per un dia - (foto 4)

 

La Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant (UA) ha acollit durant tot el mes de gener un miler d’estudiants de 4t de la ESO i Batxillerat de centres de tota la província d’Alacant. Una experiència que els ha permès convertir-se en científics i científiques per un dia juntament amb personal docent i investigador de la UA.

«L’objectiu del programa ‘Vine a fer pràctiques a la Universitat’ és acostar la ciència i fomentar les vocacions científiques, com també facilitar a l’alumnat l’opció de “tocar” un laboratori ja que molts centres no tenen aquestes instal·lacions», ha explicat el degà de la Facultat de Ciències Luis Gras. «És important que els joves i les joves puguen explorar diferents branques de les ciències a través d’aquests programes pràctics per a ajudar-los a decidir el futur acadèmic», ha afegit.

Professorat dels centres participants ha assenyalat que aquest programa és una experiència excel·lent ja que brinda l’oportunitat d’il·lustrar conceptes que veuen a classe, però que en el laboratori dels col·legis i els instituts no tenen la capacitat de fer.

Molt il·lusionats amb l’experiència, els joves han destacat que gràcies a aquestes pràctiques fetes al campus de la UA han pogut descobrir que la ciència no és avorrida i els ha ajudat a tenir més clar el futur.

En total, ‘Vine a fer pràctiques a la Universitat 2022’ ha oferit 19 pràctiques relacionades amb Agroquímica i Bioquímica; Biotecnologia; Ciències del Mar i Biologia Aplicada; Ecologia; Fisiologia, Genètica i Microbiologia; Òptica, Farmacologia i Anatomia; Química Analítica, Nutrició i Bromatologia; i Química Orgànica.

Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, el Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant, i UA Divulga - Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I).

Pujar