elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CeMaB ret homenatge a Alfredo Bryce Echenique quan es compleixen 50 anys de la seua novel·la Un mundo para Julius

El CeMaB ret homenatge a Alfredo Bryce Echenique quan es compleixen 50 anys de la seua novel·la Un mundo para Julius
  • L’homenatge tindrà lloc el dijous que ve, 28 d'octubre, en la Seu Ciutat d’Alacant amb la presència d'un elenc de grans personalitats de les lletres que intervindran acompanyant l'homenatjat

  • En l'acte intervindran també els professors de la UA José Carlos Rovira, responsable de la presència de Bryce Echenique en la UA en els anys 90, i Eva Valero Juan, destacada especialista en literatura peruana

 

Alfredo Bryce Echenique torna a la Universitat d'Alacant de la mà del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) per a participar en un acte homenatge a l'escriptor peruà organitzat pel CeMaB, el dijous que ve, 28 d'octubre, a les 19 hores en la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4). L'homenatge té lloc amb motiu dels 50 anys de la publicació de la seua novel·la Un mundo para Julius, que va marcar el postboom de la narrativa llatinoamericana.

La jornada comptarà amb un elenc de grans personalitats de les lletres que intervindran acompanyant l'homenatjat: el director de l'Institut Cervantes i poeta granadí Luis García Montero; els escriptors peruans Fernando Iwasaki i Jorge Eduardo Benavides; l'escriptor xilè Carlos Franz; els crítics Teodosio Fernández i César Ferreira; el periodista i escriptor Juan Cruz, i l'editor de Peisa, Germán Coronado, que acaba de publicar l'edició commemorativa de la novel·la, amb pròleg de García Montero.

En l'acte intervindran també els professors de la UA José Carlos Rovira, responsable de la presència de Bryce Echenique en la UA en els anys 90; Eva Valero Juan, destacada especialista en literatura peruana, i Beatriz Aracil, directora del CeMaB.

La jornada es desenvoluparà en tres parts: la primera comptarà, en primer lloc, amb la intervenció de José Carlos Rovira, que farà memòria de Bryce Echenique en la Universitat d'Alacant en els anys 90, i amb el discurs dedicat per Fernando Iwasaki, a manera de laudatio, a l'homenatjat; la segona part es desenvoluparà com a taula redona moderada per Jorge Eduardo Benavides, amb les intervencions de Luis García Montero, Juan Cruz, Teodosio Fernández, Carlos Franz i Eva Valero; finalment, César Ferreira entrevistarà Bryce Echenique. L'homenatge es tancarà amb la intervenció de la rectora Amparo Navarro.

L'acte serà retransmès en continu per a tot el públic interessat que no puga assistir a través de l'enllaç.

Alfredo Bryce Echenique

(Lima, 1939) és un dels màxims exponents de la literatura llatinoamericana. Doctor en Lletres per la Universidad de San Marcos, el 1964 es va traslladar a Europa (va viure a França, Itàlia, Grècia, Alemanya i Espanya) i després va tornar de nou al seu Perú natal, on resideix actualment. Professor en diverses universitats franceses, ha compaginat l'ensenyament amb l'escriptura. A través de les seues novel·les i relats, Bryce Echenique ha creat un dels universos narratius més originals de la literatura en espanyol de final del segle XX i principi del XXI, i és un dels autors hispanoamericans actuals més traduïts. La seua obra ha rebut importants premis. Ha publicat les novel·les Un mundo para Julius, amb la qual va ser Premi Nacional de Literatura al Perú, Tantas veces Pedro, La vida exagerada de Martín Romaña, El hombre que hablaba de Octavia de Cádiz, La última mudanza de Felipe Carrillo, Dos señoras conversan, No me esperen en abril, Reo de nocturnidad, amb la qual va obtenir el Premi Nacional de Narrativa a Espanya, La amigdalitis de Tarzán, El huerto de mi amada, Las obras infames de Pancho Marambio i Dándole pena a la tristeza, com també diversos volums de contes, entre els quals cal destacar la recopilació La esposa del rey de las curvas, els volums d'antimemòries Permiso para vivir, Permiso para sentir i Permiso para retirarme, i diversos llibres d'assajos i articles, entre els quals A vuelo de buen cubero (y otras crónicas), Crónicas personales, A trancas y barrancas i Crónicas perdidas.

Pujar