La UA celebra una jornada informativa sobre la convocatòria europea Pathfinder 2025
La sessió tindrà lloc el pròxim dimecres 5 de febrer al Parc Científic Alacant amb la participació de diversos responsables de la Comissió Europea
El Vicerectorat d’Investigació de la Universitat d’Alacant (UA), a través de Projectes Internacionals d’R+D+I, organitza una jornada informativa sobre la convocatòria EIC Pathfinder 2025, que tindrà lloc el pròxim dimecres 5 de febrer, de 9.15 a 13 hores, a la sala polivalent del Parc Científic Alacant (PCA).
La convocatòria Pathfinder finança projectes d’avantguarda d’alt risc que exploren àrees noves i ‘deeptech’ amb l’objectiu de convertir-se en potencials tecnologies radicalment innovadores del futur i noves oportunitats de mercat. La jornada serà exclusivament presencial i a posteriori es penjarà la gravació de l’esdeveniment.
Aquest Infoday, organitzat en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (ISABIAL) i el PCA, comptarà amb la participació de Carlos Casorrán, project adviser de l’Agència Executiva per al Consell Europeu d’Innovació i les Pimes (EISMEA) de la Comissió Europea, i Marta Marín, Punt Nacional de Contacte de l’EIC Patfhinder de l’Horitzó Europa. Aquests dos responsables presentaran les característiques de la convocatòria Pathfinder 2025, com també les claus per a escriure una proposta guanyadora amb un enfocament pràctic.
També participaran per a explicar la seua experiència diversos responsables de casos d’èxit i avaluació com Eduardo Fernández de la UMH, Juan José Pasqual de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’investigador de la UA Antonio Sepúlveda. Finalment, Carmen Bello, Punt Nacional de Contacte d’Aspectes Legals i Financers d’Horitzó Europa, detallarà les particularitats de la convocatòria Patfhinder.
Inauguració
La jornada començarà amb la presentació institucional a càrrec del vicerector d’Investigació de la UA, Juan Mora, el vicerector d’Investigació i Transferència de la UMH, Ángel A. Carbonell, la directora científica d’ISABIAL, Cristina Alenda, i el gerent del PCA, Esteban Pelayo.