elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El catedràtic d’Immunologia Alfredo Corell ofereix una conferència sobre la força i el costat fosc de la divulgació científica

El catedràtic d’Immunologia Alfredo Corell ofereix una conferència sobre la força i el costat fosc de la divulgació científica
  • Emmarcada en els actes programats en la Universitat d’Alacant per la festivitat de Sant Albert Magne, la sessió tindrà lloc el 9 de novembre a les 12 hores a la sala de graus Alfredo Orts

MÉS FOTOS
El catedràtic d’Immunologia Alfredo Corell ofereix una conferència sobre la força i el costat fosc de la divulgació científica - (foto 2)
El catedràtic d’Immunologia Alfredo Corell ofereix una conferència sobre la força i el costat fosc de la divulgació científica - (foto 3)

El catedràtic d’Immunologia de la Universitat de Valladolid i divulgador científic, Alfredo Corell, imparteix en la Universitat d’Alacant la conferència «La fuerza y el lado oscuro de la divulgación científica en medios». L’esdeveniment tindrà lloc dimecres, 9 de novembre, a les 12 hores, a la sala de graus Alfredo Orts (edifici d’Òptica). De lliure accés, fins a completar la capacitat de la sala, la sessió també es podrà seguir en directe a través de videostreaming.

Corell parlarà de la seua trajectòria com a divulgador científic i del seu pas pels diferents programes i platós de televisió. Entre altres programes, és col·laborador habitual de La Hora de la 1 (RTVE), Está Pasando (Telemadrid) i La Sexta Noche (La Sexta). En aquest sentit, l’immunòleg assegura que els últims anys «s’ha aconseguit divulgar la immunologia com mai al nostre país, s’ha acostat la ciència a tots els públics i en programes de totes les franges horàries: en notícies, documentals, programes d’actualitat…».

A més, Alfredo Corell parlarà de la relació entre els mitjans de comunicació i les xarxes socials, de les llums i ombres que implica la sobreexposició mediàtica i dels projectes de divulgació en els quals treballa a hores d’ara.

Organitzada per la Facultat de Ciències i UA Divulga, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) dependent del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, la sessió forma part dels actes programats entorn de Sant Albert Magne 2022, patró de Ciències.

Alfredo Corell

Alfredo Corell (Madrid, 1963) és doctor en Biologia, catedràtic d’Immunologia de la Universitat de Valladolid, divulgador científic i membre de la Societat Espanyola d’Immunologia. Té més de seixanta publicacions científiques en revistes d’alt impacte incloent les prestigioses New England Journal of Immunology, Lancet, Immunology Today i Mucosal Immunology.

A més, Corell és coordinador del projecte d’innovació docent «Immunomedia», una plataforma digital de docència i divulgació en la qual participen professors de sis universitats espanyoles i dues d’estrangeres, que ha sigut reconeguda tant nacionalment com internacionalment.

En la seua faceta de divulgador científic, és col·laborador permanent en La Sexta Noche (La Sexta), La Hora de la 1 (RTVE), i Está Pasando (Telemadrid). Habitualment participa en programes i informatius de canals i periòdics nacionals, locals i autonòmics, i en plataformes de desmentiments de notícies falses sobre salut en Maldita.es, Salud sin Bulos i Newtral. En 2016 i 2018 va impartir dues xarrades TEDxValladolid i TEDxUdG sobre innovació educativa i divulgació científica.

Entre altres guardons, el 2018 va ser nomenat Millor Docent Universitari d’Espanya’en els II Premis Educa Abanca. També aquell any, el projecte «Immunomedia» que coordina, va obtenir el Premi Medes de la Fundació Lilly a la Millor Iniciativa per a la Divulgació de la Medicina en Espanyol. El 2021 va ser guardonat amb el Premi Innovador al Personatge Únic del periòdic El Mundo de Castilla y León, va obtenir el Primer Premi CSIC-Fundació BBVA a la Comunicació Científica i va ser inclòs per la llista Forbes entre els cent espanyols més creatius del món empresarial. El maig de 2022, el divulgador va rebre el Premi Orgull Friki, concedit per FrikiMad, i el premi Influencers Awards de ciència concedit per la redacció de la revista Influencers.

Pujar