19 de gener de 2021 19/1/21

Bombers acudeixen a sufocar un incendi a Alacant i descobreixen una plantació de marihuana

Bombers acudeixen a sufocar un incendi a Alacant i descobreixen una plantació de marihuana - (foto 1)
  • L'últim que esperaven trobar els bombers i van haver de muntar un dispositiu especial per a accedir al focus de l'incendi ja que la plantació estava oculta

MÉS FOTOS
Bombers acudeixen a sufocar un incendi a Alacant i descobreixen una plantació de marihuana - (foto 2)

La regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant informa que aquesta matinada s'ha originat un virulent incendi a l'interior d'una nau industrial, situada en el polígon del Pla de la Vallonga, desplaçant-se un ampli operatiu amb més de trenta efectius de bombers del SPEIS, Consorci Provincial, Policia Local i Nacional, localitzant a l'interior oculta després d'uns panells una plantació 'indoor' de marihuana, i aconseguint amb la seua efectiva extinció evitar que es propagara a les ens naus annexes.

Un vigilant del polígon alerte de l'incendi als cossos de seguretat sobre les 3,50 hores, en veure eixir fum en una nau situada al carrer Tro, i immediatament es van desplaçar quatre dotacions del SPEIS al lloc dels fets juntament amb dues patrulles de Policia Local, que van abalisar els accessos, i van començar l'extinció.

Segons fonts de bombers a la seua arribada van trobar que l'accés de la nau estava tancat, van muntar un operatiu els quinze bombers amb sis línies d'aigua i diversos equips accedint a l'interior i intervenint també en altura amb el vehicle escala, ja que el foc es propagava amb celeritat per la coberta per a controlar-lo. Al lloc, van accedir de reforç dues dotacions més de bombers del Consorci de la Diputació donada la gravetat de l'incendi de suport a les tasques d'extinció.

La ràpida intervenció dels bombers ha impedit la propagació del foc per les naus de Polígon del Pla, i l'incendi es podria haver originat per la plantació del cultiu ‘indoor’ de marihuana que es van trobar els bombers, oculta en una de les estades, i que tenia enganxats a l'electricitat diversos aparells.

Per tals fets la Policia Local va alertar al Cos Nacional que va desplaçar diverses patrulles procedint a confiscar la plantació, precintar i custodiar la nau industrial, i s'ha fet càrrec de la investigació.

La nau on es va originar l'incendi ha quedat afectada i clausurada, i la intervenció dels efectius d'emergència de bombers i Policies es va allargar més de dues hores. Amb posterioritat es van fer les tasques de ventilació amb els grups de pressió positiva i es van refrescar les naus annexes preventivament.

Pujar