1 d’abril de 2020 1/4/20

Bellido: “El PP no té voluntat de negociar els Pressupostos, després del retard de quatre mesos a presentar-los només tenim 6 dies per a esmenes”

Bellido: “El PP no té voluntat de negociar els Pressupostos, després del retard de quatre mesos a presentar-los només tenim 6 dies per a esmenes” - (foto 1)
  • Compromís considera que Barcala no "fa el paperot" amb reunions sense la voluntat real de negociar els pressupostos amb l'oposició i exigeix la convocatòria del Consell Social de la ciutat

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha denunciat  la falta de voluntat negociadora del bipartit de les dretes amb els Pressupostos 2020 i han exigit la presentació dels mateixos en el Consell Social de la ciutat i a les associacions que participen en les Juntes de Districte.

“Hui hem rebut els Pressupostos i, després de mesos i mesos de retard per part del bipartit de dretes, tenim 6 dies per a veure'ls, per a esmenar-los i per a arribar a la Comissió d'Hisenda. Per això no entenem per a què serveix la reunió a la qual ens han convocat el divendres, quan no és més que un paperot, perquè no hi ha ni la més mínima voluntat ni el temps necessari per a dur a terme una negociació”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Des de Compromís també han exigit que es convoque el Consell Social de la ciutat abans de l'aprovació d'aquests pressupostos, l'òrgan que segons la llei de Grans Ciutats és el màxim quant a participació ciutadana i s'ha de convocar sempre abans de l'aprovació pressupostària. En aquest sentit Bellido ha recordat que “l'última vegada que  es va convocar aquest òrgan va ser just abans de l'aprovació dels Pressupostos 2019 pel que ha passat pel que ha passat un any des de l'última vegada que es va convocar”.

Des de la coalició han insistit que a part de la convocatòria del Consell Social és imprescindible realitzar una reunió amb les associacions que participen de les Juntes de Districte per a donar a conéixer els pressupostos. Al que Bellido ha afegit que "el bipartit no vol negociar amb  ningú per a aprovar aquests pressupostos bé siga perquè els tenen pactats amb l'extrema dreta o perquè es llancen al buit".

Compromís ironitza que la negociació pressupostària és un altre barcalaanuncio que l'alcalde no pensa complir

La formació ha criticat les afirmacions de Luis Barcala sobre que ara comença la ronda de negociacions amb l'oposició, ja que segons Compromís, una vegada aprovats en Junta de Govern i amb només 6 dies per a fer esmenes, els pressupostos estan molt encotillats i les esmenes és difícil que siguen de gran importància.

"El problema de l'Alcalde és que comença a  creure els seus propis barcalaanuncios, diu una cosa quan la realitat va d'altra banda. Està parlant d'una ronda de negociacions que només ha existit al seu cap i ara sembla que torna a dir que hi ha marge de maniobra quan no és veritat. Per exemple, serà difícil incloure propostes de Compromís com destinar per a inversions els diners que es dedicarà  a amortitzar deute municipal, no creem que la prioritat, amb un nivell de deute tan baix com l'actual, siga amortitzar deute. O per exemple, dedicar els diners que se li regalarà de més a la UTE d'Ortiz en el temps de descompte del contracte de neteja a una altra mena de projectes i inversions que creiem que són més necessaris. Però tot això, en aquests moments quan ja anem a una Comissió d'Hisenda és molt complicat, perquè les regles del joc no ho permeten", ha explicat Bellido.

 

Pujar