26 de febrer de 2020 26/2/20

Bellido: “A la fi de setmana seguim sense saber absolutament res dels pressupostos municipals del bipartit”

  • Compromís critica que desconeixen encara l'esborrany de pressupostos

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha criticat durament la falta d'informació a l'oposició sobre els pressupostos municipals per a 2020 que prepara el bipartit de dretes de PP i Ciutadans.

La coalició manté que malgrat les promeses de l'Alcalde de la ciutat, Luis Barcala, de mantindre reunions freqüents per a parlar amb l'oposició els comptes per a 2020 ha passat la setmana i no se sap res.

No obstant això, la formació ja ha afirmat que hi ha dues qüestions sobre la taula, la primera “que el PP responga de manera contundent, igual que ho ha fet la vicealcaldessa Sánchez, a Vox i remarque que no es veuen a tocar partides que tenen a veure amb la defensa dels Drets Humans, la Cooperació Internacional i els Drets LGTB malgrat les pressions de l'extrema dreta”.

Des de la coalició també han expressat la seua preocupació respecte a la notícia que serà necessari retornar 2,4 milions d'euros corresponents a la liquidació de l'any 2017, per la qual cosa suposen que el Pressupost patirà un nou retard. Pel que, segons afirma Bellido, reclamaran en la Junta de Portaveus del dilluns una explicació a l'alcalde de quin és el nou calendari de pressupostos.

D'altra banda, “hi ha projectes i Compromís ve reiterant que ja pot mirar la integració en el seu projecte pressupostos, com poden ser entre altres la construcció d'una tercera Escola Municipal Infantil, el tema de recuperar projecte d'innovació en l'Escorxador, la rehabilitació del Centre de la Memòria, un Centre Social Comunitari per al barri de Colònia Requena… Aquestes i altres qüestions que estaven en les nostres demandes de l'any passat i que continuen vigents”, ha reclamat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Pujar