14 d’agost de 2020 14/8/20

Bellido: “La cultura torna a ser la gran oblidada, de fet no és present en la Comissió de Recuperació”

Bellido: “La cultura torna a ser la gran oblidada, de fet no és present en la Comissió de Recuperació” - (foto 1)
  • Compromís proposa una bateria de mesures per a fer costat al sector cultural alacantí en la recuperació de la ciutat

Natxo Bellido, portaveu de Compromís per Alacant, ha denunciat l'oblit del sector cultural dins de la Comissió de Recuperació de la ciutat d'Alacant i reclama incloure mesures específiques per a aquest sector entre les propostes de les subcomissions.

“Hem de fer costat al nostre sector cultural i per això és imprescindible incorporar en el full de ruta de la recuperació de la ciutat mesures que vagen encaminades a rellançar un dels sectors més afectats per l'estat d'alarma i la paralització econòmica. En temps de crisi, i més que mai ara, també necessitem cultura”, ha afirmat Bellido.

Mesures que van des de la creació de nous espais culturals a la ciutat com els antics cinemes Aba6 o la Britànica, posar en marxa projectes culturals relacionats amb la memòria històrica per a oferir una oferta diferenciada, altres relacionades amb els museus, recuperar l'emblemàtic cinema com a Seu Filmoteca Valenciana i centre imatge amateur o fins a obrir d'una vegada el procés de selecció de la Direcció del Teatre Principal.

Des de la coalició veuen imprescindible també donar suport a les bandes de la ciutat amb mesures que els ajuden a suportar la crítica situació en la qual els ha deixat la crisi amb la cancel·lació de les festes d'estiu. Però també posar en marxa mecanismes com un Pla de Reactivació Cultural a la ciutat o la convocatòria del Consell Municipal de Cultura per a escoltar a la societat civil relacionada amb aquest àmbit per a plantejar solucions per al sector.

Les 17 mesures que la coalició ha presentat en matèria de cultura se suma a les 100 que han traslladat a les diferents subcomissions de la Comissió de Recuperació.

Pujar