12 d’agost de 2020 12/8/20

Bellido: “Que Bipartit sols haja executat un 13% de les inversions reflecteix el fracàs de Barcala”

Bellido: “Que Bipartit sols haja executat un 13% de les inversions reflecteix el fracàs de Barcala” - (foto 1)
  • Compromís denuncia que l'Ajuntament podria haver invertit fins a 63 milions dels quals només va executar poc més de 8 milions

Compromís per Alacant ha denunciat el baix grau d'execució d'inversions l'any 2019 per part del govern municipal. Segons ha destacat la coalició el grau d'execució de les inversions a penes superaria el 13% dels 63 milions amb els quals el bipartit va tancar l'any en 2019, la qual cosa suposa una despesa d'uns 8,5 milions d'euros.

Fonts de la coalició han explicat que aquesta xifra del total de disponible per a inversions d'ix dels 15,6 milions pressupostats pel bipartit en 2019, als quals se sumen les modificacions de crèdit més el romanent de tresoreria (uns 47 milions), que en total sumarien aqueixos 63 milions en inversions que el bipartit podria haver usat en 2019; pel que la formació progressista considera injustificable que només s'executaran 8,5 milions.

En aquest sentit, des de Compromís diuen no entendre aquest baix grau d'execució amb la gran quantitat d'inversions pendents a Alacant, com poden ser millores en calçades i voreres en barris, endreçar el parc entre Tómbola i Sant Nicolás de Bari, continuar amb el corredor litoral, la construcció de nous centres sociocomunitarios en Benalúa i Zona Nord, la construcció de la tercera escola infantil municipal, l'ampliació dels itineraris ciclistes, asfaltat i il·luminació partides rurals, rehabilitació de col·legis o la posada en marxa del projecte d'innovació La Capçalera.

“Ara entenem perquè el PP s'ha donat tanta pressa a amortitzar deute malgrat el baix nivell d'aquesta a l'Ajuntament d'Alacant, és perquè són incapaços de portar avant projectes i inversions, tan necessaris a la ciutat, i els resulta més fàcil cancel·lar deute que invertir a Alacant. Això reflecteix l'absolut fracàs del bipartit de Barcala que prefereix amortitzar deute no siga que l'enguany les xifres d'inversions siguen tan vergonyoses com en 2019”, ha remarcat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Des de Compromís diuen comprendre ara perquè el govern municipal hui dia no ha publicat oficialment aquest percentatge d'execució d'inversions, ja que es tracta d'una de les més baixes dels últims anys, més fins i tot que el 20% de 2018 que va suposar dures crítiques per part de l'actual Alcalde, en aquell moment en l'oposició, al govern progressista de PSOE, Guanyar i Compromís.

“El bipartit és incapaç de gestionar els diners públics per a beneficiar a la ciutadania alacantina, el veiem dia a dia, però és especialment sagnant el clar que es veu quan veiem xifres anuals com aquest grau d'execució de les inversions en 2019. Des de Compromís exigirem a l'edil d'Hisenda Lídia López al fet que done explicacions sobre aquest fracàs absolut de l'any 2019 en inversions en el nostre municipi”, ha conclòs Bellido.

Pujar