6 d’agost de 2020 6/8/20

Una batussa entre clans se salda amb onze detinguts a Alacant

Una batussa entre clans se salda amb onze detinguts a Alacant - (foto 1)

  La Policia Nacional ha detingut a Alacant a onze persones de nacionalitat espanyola, en el barri de Requena pels presumptes delictes de robatori amb violència, lesions emprant arma blanca i atemptat als agents de l'autoritat.

  Els fets van tindre lloc en la matinada del 23 de maig quan una persona recriminava a uns vianants el tirar pedres contra la finestra del seu domicili. Per aquesta raó, va intentar gravar amb el seu mòbil amb la intenció de guardar imatges de l'ocorregut, motiu pel qual els arrestats li van propinar una pallissa i li van arrabassar el telèfon emprant la violència.

  Denunciats els fets, i després d'una investigació per part de la Comissaria de la Policia Nacional de la Comissaria del districte Nord es va poder identificar als presumptes autors de la pallissa, establint-se un dispositiu especial amb la col·laboració del Grup Operatiu de Resposta (GOR) i el grup de motos de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) a fi de poder detindre als culpables assegurant el lloc i en evitació acciones i represàlies.

  Alhora que s'estaven practicant les detencions, i a escassos metres del lloc, el Centre d'Intel·ligència de Comandament Control i Coordinació comunicava la recepció a través del 091 que s'acabava de produir un apunyalament i que el seu requeridor mantenia visió directa de l'agressor.

  Pel que part dels agents que es trobaven en l'operatiu inicial, van acudir a la crida localitzant a l'agressor i la víctima, en el pis del primer procedint a la detenció de tots dos i a l'assistència del ferit que presentava una ferida per arma blanca. A conseqüència d'aquesta actuació es va poder comprovar com a l'interior de l'habitatge on es van produir els fets es trobava una plantació de marihuana amb al voltant de 150 plantes, per la qual cosa va ser necessari posteriorment la realització d'un registre en aquest, resultant detinguda l'esposa de l'agressor per tràfic d'estupefaents.

  L'origen de la batussa, segons les primeres investigacions, podria deure's a un possible ajust de comptes entre dos clans del barri pel control de la venda de droga, motiu pel qual en el moment de la intervenció, es van congregar en la via pública, una multitud de veïns que reclamaven la seua pròpia justícia, generant-se un clima de tensió en el qual la multitud animava a agredir als policies actuants fins i tot amb amenaces de mort, per la qual cosa la Policia va haver de requerir més reforços i emprar la força indispensable per a protegir als detinguts, als vianants que es trobaven al carrer i per a defensar-se de les agressions que rebien havent d'emprar material antidisturbis.

  Finalitzada l'actuació es van intervindre gran quantitat de material contundent amb el qual van amenaçar i van agredir als policies.

  L'actuació es va saldar amb cinc policies ferits i la detenció de dues persones pel presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat.

  La investigació continua oberta per a la localització d'altres autors que van participar en la batussa.

  Pujar