elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Barcala reclama informació al Govern sobre l'arribada d'immigrants a l'aeroport de l'Altet, sense PCR

Barcala reclama informació al Govern sobre l'arribada d'immigrants a l'aeroport de l'Altet, sense PCR
  • L'alcalde d'Alacant ha remès un escrit a Araceli Poblador davant l'"alarma i incertesa" entre la població

La denúncia feta pública pel Sindicat Unificat de Policia Nacional (SUP) per l'arribada de més de 400 immigrants irregulars, sense prova PCR, als aeroports de l'Altet i de Manises ha fet saltar les alarmes en la Comunitat Valenciana, en plena pandèmia i amb el territori tancat per a evitar contagis.

Per això, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha enviat un escrit a la subdelgada del Govern a la província, Araceli Poblador, perquè l'arribada d'aquestes persones "està generant alarma i incertesa entre la població".
En l'escrit, Barcala sol·licita informació sobre el nombre de persones que han arribat a l'Aeroport d'Alacant des dels centres habilitats a Canàries per a immigrants arribats a les seues costes de manera irregular; si els immigrants han sigut embarcats en els avions pel Govern d'Espanya o l'han fet pels seus propis mitjans; quins criteris s'estan seguint per a determinar la destinació d'aquests immigrants per a la seua eixida de Canàries; les proves covid realitzades a la seua arribada a l'Aeroport d'Alacant i la destinació final després de la seua arribada a l'Aeroport d'Alacant.

Per a l'alcalde també és important que s'explique la justificació sobre la base de la qual han pogut viatjar i saltar-se el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana (treball, hospitalització, domicili, etc.) les persones que han vingut de Canàries en aqueixes circumstàncies i, en definitiva, que es done informació precisa i detallada del procediment d'entrada en la península a través d'Alacant i la destinació al qual han sigut autoritzats els immigrants desplaçats.

Per part seua, des del Partit Popular de la Comunitat Valenciana han anunciat una bateria d'iniciatives relacionades amb els vols de migrants. Elena Bastidas, portaveu adjunta del PP en Les Corts, presentarà demà davant els mitjans aquestes interpel·lacions al Consell.

Pujar