19 d’octubre de 2020 19/10/20

Barcala exigeix al Govern un nou decret sobre el romanent que done llibertat per al seu ús a l'Ajuntament

Barcala exigeix al Govern un nou decret sobre el romanent que done llibertat per al seu ús a l'Ajuntament - (foto 1)

  L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha assistit aquest matí a una reunió telemàtica amb una trentena de primers edils de les principals ciutats de tota Espanya i en la qual estaven representades totes les tendències polítiques, excepte el PSOE, en la qual s'ha acordat per unanimitat reclamar al Govern la redacció d'un nou decret llei express que permeta, davant el rebuig majoritari de la proposta del Ministeri d'Hisenda, als municipis disposar lliurement del seu romanent de tresoreria.

  També s'ha acordat exigir a l'Executiu central, a la vista de la situació econòmica creada per la pandèmia i les necessitats creixents de suport a les famílies vulnerables i a les empreses i autònoms, que quede en suspensió la regla de despesa per als exercicis 2020 i 2021, la qual cosa permetria als municipis habilitar més recursos per a fer front a les actuacions necessàries per a frenar els efectes negatius socials i econòmics del Covid 19.

  A més, els alcaldes que ha assistit a la trobada reclamen al Govern un fons de 5.000 milions d'euros incondicionat i l'ampliació del període de despesa per a l'execució de les inversions financerament sostenibles de 2018 i 2019, que s'estan veient afectades per la paralització de tràmits i les afeccions que estan patint empreses i treballadors a conseqüència de la pandèmia.

  Barcala també ha reclamat, juntament amb la resta dels alcaldes, que es mantinga el fons anunciat pel Govern per a sufragar les pèrdues del transports públic.

  L'alcalde d'Alacant considera que “el millor que pot fer el Govern és reconéixer com més prompte millor que no compta amb el suport de la majoria dels ajuntaments i grups polítics per a tirar avant un decret injust i que emmanilla la gestió municipal”. Per a l'alcalde, “dotar de recursos als ajuntaments és la millor mesura que pot prendre l'executiu central, que ha de ser conscient que l'administració local és la més pròxima als ciutadans i que per tant és la que millor i més ràpid pot donar resposta a molts dels seus problemes. Si el govern no ens escanya econòmicament llevant-nos uns recursos per a finançar les seues polítiques incertes i erràtiques, Alacant i el conjunt dels municipis espanyols podrem eixir abans i millor de la crisi econòmica i social que ens ha portat la pandèmia”.

  Pujar