elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba a Ucraïna l’ajuda humanitària enviada per la Universitat d’Alacant

Arriba a Ucraïna l’ajuda humanitària enviada per la Universitat d’Alacant
  • La Vinnytsia National Technical University d’Ucraïna rep el material humanitari enviat per la UA

  • “La solidaritat de la UA amb la nació d’Ucraïna en aquests temps difícils inspira els ucraïnesos i els dona més força per a repel·lir l’agressor”

 

La Vinnytsia National Technical University d’Ucraïna acaba de rebre l’ajuda humanitària enviada per la Universitat d’Alacant, un carregament amb roba, medicines, productes d’higiene personal, aliments i material infantil.

El professor d’aquesta universitat ucraïnesa Leonid Polixtxuk va fer una crida a la vicerectora de Relacions Internacionals, Cooperació i Desenvolupament de la Universitat d’Alacant, Rosa María Martínez, en què sol·licitava suport humanitari per al Centre d’Assistència a Desplaçats Interns, que la Universitat de Vínnitsia va posar en marxa des del primer dia de la guerra. La resposta de la UA va ser immediata i les dues institucions van elaborar una llista de material necessari per als refugiats. Durant una setmana, la Universitat d’Alacant va mantenir una campanya de recollida de material d’ajuda i realitzar l’enviament.

Polixtxuk ha declarat que «el gran problema era el lliurament de l’ajuda humanitària a causa del seu volum». La vicerectora detalla que «l’arribada del material s’ha demorat molt perquè ha sigut necessari optimitzar els carregaments en camions de gran tonatge per a ser més eficaços i córrer menys riscos una vegada passada la frontera».

Una vegada superats els obstacles, el material ja és a la universitat de destinació i el personal de la universitat ucraïnesa ha volgut agrair l’esforç, el material enviat i el suport moral que han rebut de la UA. En la seua carta d’agraïment, el rector de la Vínnitsia, Víktor Bilitxenko, ha assegurat que «la solidaritat de la UA amb la nació d’Ucraïna en aquests temps difícils inspira els ucraïnesos i els dona més força per a repel·lir l’agressor».

Així mateix, juntament amb la carta d’agraïment, el personal de la Universitat de Vínnitsia ha enviat una fotografia a la UA en la qual es pot llegir una pancarta amb la frase «Gràcies amics de la Universitat d’Alacant».

Pujar