elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba al MUA l'exposició col·lectiva 'Vinticincvacances. A Ovidi Montllor'

Arriba al MUA l'exposició col·lectiva 'Vinticincvacances. A Ovidi Montllor'
  • La mostra s’inaugura demà divendres i podrà visitar-se fins al 9 de gener

El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura demà divendres 1 d’octubre, a les 19 hores, l’exposició col·lectiva «Vinticincvacances. A Ovidi Montllor», una mostra que ret homenatge a l’actor i cantautor valencià. L’any 2020 es van complir 25 anys del traspàs d’Ovidi Montllor i, amb aquest motiu, es va concebre aquesta exposició itinerant que, després d’inaugurar-se a Alcoi, s’ha exposat a Gandia, Ontinyent, Dènia i Xàtiva, per a finalitzar el recorregut al MUA.

La mostra, que romandrà oberta al públic fins al 9 de gener del 2022 a la sala El Cub del MUA, inclou treballs de vint-i-cinc artistes inspirats en la figura d’Ovidi Montllor: Pepe Azorín, Neus Bou, Joan Castejón, Mercè Díaz, Fuencisla Francés, Lluïsa Fuster-Vercher, Artur Heras, Carme Jorques, Xavier Lorenzo, Aurelia Masanet, Sento Masià, Eduardo Mier, Antoni Miró, Mariadolors Mulà, Perceval Graells, Lluïsa Pérez, Bea Rico, Roc, Pau Sellés Alòs, Silvia Sempere, Josep Sou, Ramón Urbán, Aurora Valero, Silvia Viana i el Grup Matèric (Ximo Canet, Enric Piera, Xavi Vaquer).

En paraules de la comissària de la mostra, Carme Jorques: «En les obres que es mostren, veiem la inspiració no sols dels seus poemes [d’Ovidi Montllor], també dels seus poetes triats, Vicent Andrés Estellés, Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Joan Brossa, Pere Quart, Josep Maria de Segarra, Blai Bonet… Veiem a través de les obres com ens transmet l’actitud combativa, inconformista, però sobretot la certesa que el seu llegat profund, “canyer”, impregna el nostre art i és a través de l’Art on la tendresa, la sensibilitat, es converteixen en una arma de construcció i reflexió. Som vint-i-cinc, 12 dones artistes, 12 homes i un grup; però, només simbòlicament, en podríem ser centenars. Aquests vint-i-cinc anys de vacances d’Ovidi, fem festa, ens reunim, parlem d’Art, d’ideals impossibles, o no, i amb l’actitud, que era la seua, llegirem poemes, pintarem, cantarem, “i serem ací, tossudament alçats” des de l’Art, per a gaudir, contra les injustícies i perquè volem».

L’exposició compta amb la participació de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró de la UA.

Pujar