elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arkano posa les seues rimes per a eliminar “Costums brossa”

Arkano posa les seues rimes per a eliminar “Costums brossa”
  MÉS FOTOS
  Arkano posa les seues rimes per a eliminar “Costums brossa” - (foto 2)

  El raper Arkano ha posat el seu talent al servei de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alacant per a tractar de posar fi als “Costums brossa” que cada dia empitjoren la neteja dels carrers de la ciutat.

  La campanya, elaborada en col·laboració amb l'empresa concessionària del servei de neteja UTE Alacant, s'ha presentat aquest matí i té per objectiu incrementar la col·laboració de la ciutadania en el manteniment de la neteja de la ciutat.

  Per a açò, centra la seua atenció en xicotets hàbits quotidians i molt estesos, que semblen quasi innocents, però que suposen una enorme despesa extra per a les arques municipals. La campanya porta per nom “Xicotets Gestos, Grans Assoliments”.

  Aquests “Costums Brossa” són l'absència de separació dels diferents tipus de residus per al seu reciclatge, embrutar els carrers amb burilles i xiclets, no diluir en el moment els orins de les mascotes o traure la brossa fora de l'horari establit.

  Per a arribar al màxim nombre de persones, s'han preparat missatges en diferents suports, ja siga audiovisual, cartelleria o tascons de ràdio. És en els vídeos on el rei de la improvisació rapejada, Arkano (té el rècord mundial després de més de 24 hores sense parar de rimar), realitza un exercici didàctic per a conscienciar als alacantins de la necessitat de ser més acurats amb certes pràctiques. En total ha gravat quatre peces, realitzades en temps real a partir de conceptes i estímuls associats als “Costums Brossa”.

  Quant a la cartelleria, la responsable de l'agència Imaginar-te Comunicació Creativa, Lucia de la Vega, ha explicat que les imatges de la cartelleria identifiquen de manera “desenfadada” diferents tipologies d'infractor: “El Presses”, “La Disimulos”, “El Coctelero” i “La Charquitos”.

  En totes les imatges s'ha recorregut a un cercle groc que oculta el rostre dels protagonistes. Amb açò es pretén evitar assenyalar a persones concretes, perquè cada ciutadà solament se senta interpel·lat si comparteix aquest costum.

  Finalment, per als tascons de ràdio s'ha comptat amb la col·laboració de l'actor Joan Pera, conegut per ser el doblador habitual de Woody Allen. També s'ha habilitat la web www.costumbresbasura.com, on els alacantins poden acudir per a recaptar més informació i aprendre tècniques per a evitar caure en aquestes males pràctiques.

  El regidor de Medi ambient i Neteja Viària, Víctor Domínguez, ha animat als ciutadans a col·laborar per a aconseguir “una ciutat neta de la qual estar orgullosos”.

  A més, ha explicat que els arguments triats per a la campanya fan referència a les preocupacions mostrades per les associacions de veïns i col·lectius integrants de la Taula Ciutadana per la Neteja.

  Domínguez ha concretat que un dels aspectes més importants de la campanya és que aporta eines als ciutadans per a ajudar-los a corregir hàbits. En aquest sentit, ha detallat que en breu es distribuirà una edició limitada de botelles amb aigua i sabó perquè els amos de gossos diluïsquen els orins.

  Pujar