elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els carrers que es tallaran aquest diumenge per la Marató d'Alacant

Aquests són els carrers que es tallaran aquest diumenge per la Marató d'Alacant
  • Coneix els itineraris alternatius per a circular per la ciutat

La ciutat d'Alacant obrirà els seus carrers als corredors diumenge que ve 20 de febrer, per a celebrar la 26a edició de la Mitjana Marató i la 10K, amb eixida des de Passeig del Port, Juan Bautista Lafora, Jovellanos i avinguda de Dénia.

L'esdeveniment esportiu està previst que d'inici a les 9.30 hores i finalitze a les 12.30 hores, quan s'espera que tot els corredors hagen arribat ja a meta. Durant aquest temps, l'itinerari de l'esdeveniment estarà tallat perquè transcórrega la prova esportiva, per la qual cosa l'Ajuntament recomana l'ús del transport públic durant la jornada.

El recorregut previst una vegada iniciada l'eixida transcorrerà per l'avinguda de Dénia pel pas inferior, continuant pels carrils en sentit de circulació, i girarà cap a l'avinguda de l'Albufereta fins a arribar a la illeta, vorejant-la.

La prova avançarà a continuació per l'avinguda de la Condomina, on es farà un canvi de sentit, i s'ocuparan els carrils més pròxims a la mar de l'avinguda de la Vila Joiosa, on es girarà per a continuar pel Passeig Gómiz fins a arribar a la Plaça Porta de la Mar i Port.

En finalitzar els 10K (la meitat de la carrera) es preveu que l'obertura al trànsit de la fase descrita sobre les 11 hores, mentre que del quilòmetre 10 al quilòmetre 20 continuarà l'esdeveniment amb el tall de trànsit per l'avinguda de Màrtirs per la Llibertat i avinguda de Loring, girant per Plaza de Galícia fins a arribar a l'avinguda d'Eusebio Sempere.

Des d'Eusebio Sempere, s'accedirà a l'avinguda de Catedràtic Soler i Lorenzo Carbonell en sentit circulació on es girarà a Pianista Gonzalo Soriano, circulant durant aquest tram per la vorera. Una vegada allí es girarà des de Pianista Gonzalo Soriano cap a Periodista Rafael González Aguilar fins a arribar a ple centre per l'avinguda Aguilera accedint a Maisonnave direcció Doctor Gadea, on feren un canvi de sentit, arribant a Federico Soto.

En el centre està previst que de Federico Soto s'accedisca al Passeig de l'Estació girant a l'esquerra per Estels a avinguda de l'Estació; on es realitzarà un altre gir de 180° fins a accedir de nou a Luceros cap a General Marvá, ocupant tots dos sentits de circulació, tornant a Luceros , cap a Alfonso el Savi on aniran cap a Calderón de la Barca, Plaza d'Espanya girant cap a Sant Vicent arribant de nou a Alfonso el Savi en sentit oest.

L'últim tram del tall de trànsit per a la prova discorrerà de baixada per Bazán, girant per Girona arribant a Rambla Méndez Núñez, fins a Portal d'Elx, Metge Manero Molla y Cid, girant per Canalejas cap a Sant Ferran.

Els últims quilòmetres aniran des de Sant Ferran, es tornarà a Rambla Méndez Núñez cap a Rafael Altamira, arribant a plaça de l'Ajuntament i Jorge Juan, es girarà per Paseíto Ramiro a Juan Bautista Lafora , Porta de la Mar i acabarà en el Passeig del Port. Està previst que sobre les 12.30 hores haja finalitzat aquesta etapa i es puga reobrir el trànsit.

Itineraris alternatius


La regidoria de Trànsit i Seguretat recomana evitar accedir per les zones de la carrera aquest diumenge, i a les persones que hagen de fer-los que tinguen en compte els itineraris alternatius que s'han marcat. Per a això, les glorietes superficials de l'avinguda de Dénia estaran lliures per a la circulació en tot moment.

A més, els carrils interiors de Condomina es trobaran lliures per a la circulació, així com en la mesura que siga possible, el sentit Condomina – Albufereta – avinguda de Dénia. Els carrils interiors de la Vila Joiosa també es mantindran oberts, una vegada s'allibere la Illeta, i s'entendrà que en aqueix moment no circularà la carrera per Jovellanos, i es donarà eixida del trànsit a la ciutat des del centre a través del carrer Benito Pérez Galdós- Plaza d'Espanya – Xixona.

El barri de Carolines es connectarà mitjançant el carrer Sevilla, permetent la connexió, amb un carril amb la Plaça d'Espanya en la mesura que siga possible. L'itinerari Alacant – Sant Joan, es realitzarà per Via Parc, Gran Via i les seues connexions amb avinguda de Dénia, igual que en el sentit Sant Joan – Alacant.

D'altra banda, la Policia Local ha previst obrir finestres temporals per al pas de vehicles durant la carrera, garantint així circuits oberts de trànsit i per a donar eixida a vehicles de les zones interiors.

Altres talls de trànsit del cap de setmana


D'altra banda, l'Ajuntament d'Alacant ha autoritzat el rodatge d'un curtmetratge i està previst el tall de trànsit en carrer Passeig Major, estació de Servei de Rebolledo, des de les 16 fins a les 22 hores del pròxim dissabte 19 de febrer. Es realitzaran precorts en la intersecció amb Sierra de Xorta, on se li donarà servei a la zona nord, i Sierra de Sanxo, on se li donarà servei a la zona sud sentit interior, i el carrer d'Església, on es donarà servei als residents de totes dues zones, en sentit Alacant.

Així mateix, el dissabte 19 de febrer, amb motiu de les activitats lúdic esportives organitzades pel partit de bàsquet de l'HLA Alacant contra l'Estudiants. Així, des de les 15 hores a la mitjanit es tallarà el trànsit i es prohibirà aparcar del carrer Foguerer José Romeu Zarandieta, en el tram comprés entre el carrer Foguerer Ramón Guilabert Davó des de rotonda i la intersecció amb carrer Escriptor Rafael Azuar Carmen. Quedarà en tot moment oberta al trànsit el camí de Ronda i el tram restant de Foguerer José Romeu Zarandieta.

La Germanor del Prendiment i La nostra Senyora del Consol, els dies 15, 22 de febrer, i 1, 8, 15, 22, 29, març i 3 d'abril, amb motiu dels seus assajos i per a poder realitzar-los han previst el tall de trànsit i prohibició d'estacionament, de 19 a 22 hores al carrer Doctor Ayela, en el tram comprés entre carrers Barcelona i Doctor Sapena.

Pujar