26 de setembre de 2020 26/9/20

‘Antígona’ de La Ferroviaria arriba a l’Arniches

‘Antígona’ de La Ferroviaria arriba a l’Arniches - (foto 1)
  • ‘Antígona’ tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a les 20.00 hores al Teatre Arniches

  • L’espectacle s’emmarca dins de la programació del festival Alacant a Escena, coorganitzat per l’Ajuntament d’Alacant i la Diputació d’Alacant amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura

MÉS FOTOS
‘Antígona’ de La Ferroviaria arriba a l’Arniches - (foto 2)

‘Antígona’, l’adaptació de La Ferroviaria del clàssic de Sòfocles, arriba aquest cap de setmana al Teatre Arniches. L’espectacle tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a les 20.00 i s’emmarca dins de la programació del festival Alacant a Escena, coorganitzat per l’Ajuntament d’Alacant i la Diputació d’Alacant amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.

‘Antígona’ és una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura, el Teatro de Murcia (Romea – TCM), el Festival Internacional de Teatro de San Javier i l’Ajuntament d’Elx. L’espectacle va ser estrenat al festival Sagunt a Escena 2018, que n’ha obrit la programació del Teatre Romà, i després s’ha representat també a Castelló i a València.

Aquesta ‘Antígona’ és una versió lliure de Paco Macià inspirada en els textos que diversos autors han escrit del mite: Sòfocles, Brecht, Anouilh, George Steiner o Marguerite Yourcenar, entre d’altres. És una posada en escena actual i renovada des dels llenguatges que són propis a la Compañía Ferroviaria: accions físiques, imatges, música, dansa i treball vocal, entre d’altres.

Antígona és una dona que representa tot el que els altres som incapaços de defensar: la defensa de la pròpia veritat coste el que coste, i encara que aquesta determinació la porte a la mort. L’atracció del personatge radica en la seua universalitat, el paper que la dona desenvolupa en la tragèdia i el dilema etern en totes les societats: el conflicte entre el dret natural humà i les lleis dels estats.

La direcció i l’adaptació de l’obra és a càrrec de Paco Macià i els intèrprets són Eloísa Azorín, Pepe Sellés, Morgan Blasco, María Muñoz, Román Méndez de Hevia, Clara Crespo i Claudia Garón.

Pujar