elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amparo Navarro: ‘La Universitat d’Alacant ja ha implementat moltes de les noves mesures de la LOSU’

Amparo Navarro: ‘La Universitat d’Alacant ja ha implementat moltes de les noves mesures de la LOSU’
  • La rectora ha informat el Consell de Govern de les noves normatives de la Llei orgànica d’Universitats que entrarà en vigor en els pròxims mesos

MÉS FOTOS
Amparo Navarro: ‘La Universitat d’Alacant ja ha implementat moltes de les noves mesures de la LOSU’ - (foto 2)

 

La rectora de la Universitat d’Alacant ha informat aquest matí de la nova Llei orgànica d’Universitats que entrarà en vigor els pròxims mesos en el Consell de Govern. Navarro ha destacat que «moltes reformes que semblen innovadores en matèria d’igualtat, de diversitat i d’inclusió ja estan implementades des de fa anys en la nostra Universitat. El mateix podem dir de la necessitat, reflectida en la llei, d’una formació permanent al llarg de la vida i la implicació del nostre ensenyament superior amb el nostre entorn i amb el nostre teixit econòmic i social».

Amparo Navarro ha destacat que «el més important és que per primera vegada, una Llei orgànica consagra el principi d’autonomia acadèmica de les universitats juntament amb el d’autonomia financera i rendició de comptes, i estableix el principi de suficiència financera com a principi rector de la despesa pública universitària, i fixa, fins i tot, un sòl de despesa mínima de l’1% del PIB».

La rectora ha explicat que «estem fent diferents sessions monogràfiques per a tractar els canvis normatius que suposarà la LOSU» i ha anunciat que es convocarà la comunitat universitària «perquè estiga informada de les diferents reformes que es duran a terme».

Nova normativa d’ensenyaments propis

Entre els diferents assumptes que ha tractat el Consell de Govern que ha tingut lloc aquest dijous, destaca l’aprovació de la nova normativa d’ensenyaments propis de la Universitat d’Alacant.

El vicerector d’Estudis, Qualitat i Llengües, Francisco Torres, ha assenyalat que la nova normativa «vol assegurar la qualitat de l’oferta de formació contínua que ofereix la UA i adaptar-se a més al nou marc normatiu que estableix l’RD 822/2021».

La nova normativa consagra, d’acord amb la normativa estatal, el canvi de nom dels màsters universitaris que d’ara endavant s’anomenaran «Màster de Formació Permanent», que identifica els estudis de postgrau amb el suport de les universitats. La Formació Permanent suposa una formació de postgrau per a l’actualització i l’ampliació d’estudis de les persones que s’acaben de graduar o que ja fa temps que estan en el mercat laboral.

També arreplega la normativa la flexibilització de les condicions d’organització dels cursos de formació contínua, en particular, els nous Cursos Superiors de Formació Contínua, oberts a tothom i que poden tenir fins a 290 hores de duració. Cursos d’actualització, especialització, reciclatge i ampliació de coneixements, competències i habilitats amb els quals es pretén respondre a les demandes de formació d’empreses o qualsevol altra entitat pública o privada d’acord amb les noves exigències de les normatives estatals que exigirà en diferents camps que els professionals compten amb aquest tipus de titulació per al que la UA ja prepara cursos en àmbits com el turisme, la gastronomia o l’administració de finques.

Pujar