elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amparo Navarro: 'La innovació és la millor aliada de les empreses per a millorar-ne la competitivitat'

Amparo Navarro: 'La innovació és la millor aliada de les empreses per a millorar-ne la competitivitat'
  • La Universitat d’Alacant exposa a empreses de la província tota la seua oferta d’innovació de proximitat en una jornada celebrada al Parc Científic

MÉS FOTOS
Amparo Navarro: 'La innovació és la millor aliada de les empreses per a millorar-ne la competitivitat' - (foto 2)
Amparo Navarro: 'La innovació és la millor aliada de les empreses per a millorar-ne la competitivitat' - (foto 3)
Amparo Navarro: 'La innovació és la millor aliada de les empreses per a millorar-ne la competitivitat' - (foto 4)

Amparo Navarro, rectora de la Universitat d’Alacant (UA) i presidenta de la Fundació Parc Científic d’Alacant (PCA) ha presidit una jornada que ha tingut lloc al PCA sota el títol «Innovació de Proximitat: Què pot oferir la Universitat d’Alacant a les empreses de la província?».

Durant l’acte inaugural, Navarro va explicar que «l’objectiu és traslladar a empreses de la província d’Alacant tots els serveis que tant la mateixa Universitat com el Parc Científic poden oferir a les empreses per a col·laborar-hi en temes tan importants com la transferència de coneixement, el desenvolupament de polítiques d’I+D+i o la captació i retenció de talent». La rectora també va destacar els avantatges fiscals que aquesta col·laboració pot aportar a les empreses i va assegurar que «la innovació és la millor aliada de les empreses per a millorar-ne la competitivitat».

La jornada, realitzada juntament amb el Club de les Bones Decisions de la Universitat d’Alacant, va comptar amb la participació d’un nodrit grup d’empreses com també de diferents membres de l’equip de direcció de la institució alacantina, que van ser els encarregats d’explicar els serveis que la Universitat d’Alacant i el Parc Científic poden oferir al teixit empresarial de la província.

María Jesús Pastor, vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, va parlar sobre la transferència del coneixement des de la Universitat d’Alacant per a la millora de la competitivitat empresarial. El vicerector d’Investigació, Juan Mora, va exposar l’estratègia UA per al finançament d’accions de col·laboració publicoprivada. Núria Grané, delegada de la rectora en el Centre d’Ocupació Universitat d’Alacant va intervenir per a posar en valor la Universitat d’Alacant com a font de talent per a les empreses de la província. I Olga Francés, gerent del Parc Científic d’Alacant, va explicar els serveis i les possibilitats que l’ecosistema innovador per excel·lència de la província, amb més de 30 empreses altament innovadores vinculades, ofereix a companyies consolidades per a afavorir els processos de transformació científicotecnològica i la captació de talent especialitzat.

Després d’aquestes intervencions, es va fer una taula redona moderada per José Luis Gascó, director de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques i promotor del Club de les Bones Decisions en la qual van participar Coral Robles, CEO de Labaqua, Juan Carlos Trujillo de l’EBT de la Universitat d’Alacant, Lucentia Lab i Luis Gras, degà de la Facultat de Ciències de la UA que van posar en comú la seua experiència com a usuaris o prestadors dels diferents serveis que ofereix la Universitat d’Alacant i el parc científic a les empreses.

La jornada va acabar amb un espai de networking en el qual empreses i membres de la UA i el PCA van poder posar en comú punts de vista i començar a forjar aliances de col·laboració futura.

Pujar