31 d’octubre de 2020 31/10/20

Alacant suspén temporalment les obres públiques en execució

Alacant suspén temporalment les obres públiques en execució - (foto 1)
  • La mesura es pren per a facilitar a les empreses l'adopció de mesures de protecció de la seua plantilla i que impliquen necessàriament detindre o alentir l'obra

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha signat hui un decret de suspensió temporal dels terminis d'execució de les obres públiques licitades i adjudicades per l'Ajuntament d'Alacant. La decisió es pren per a facilitar a les empreses prendre quantes mesures creguen necessari establir per a garantir la seguretat de les seues plantilles, atès que es tracta d'activitats que requereixen una important presència de persones en un mateix lloc.

D'aquesta manera, les contractistes podran o suspendre temporalment l'execució de l'actuació o reduir la presència d'empleats, sense que la superació dels terminis compromesos en l'adjudicació comporte cap sanció per al contractista. El decret veu la llum dins del conjunt d'actuacions que s'estan implementant des de l'Ajuntament d'Alacant després de la declaració de l'estat d'alarma per l'expansió del Covid 19 en tot el territori nacional.

Malgrat que en l'àmbit de l'execució d'obres en general, i en el de l'execució d'obra pública en particular, aquesta activitat no ha sigut inclosa entre les prohibides pel Govern d'Espanya i, en conseqüència, l'Ajuntament manca de competència per a ordenar la seua paralització, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha acordat recolzar les decisions que prenguen les empreses en atenció a la protecció de les seues plantilles suspenent els terminis contractuals d'execució d'obres públiques municipals en els supòsits en què les adjudicatàries així ho sol·liciten.

Les empreses que es vulguen acollir a la suspensió de terminis d'execució han de comunicar-ho a l'Ajuntament i per a procedir a la concessió de la suspensió la corporació local tindrà en compte que la paralització no implique, en cap cas, risc per a persones o béns de tercers. A més, les contractistes estaran obligades a adoptar totes les mesures necessàries per a assegurar l'obra durant la seua paralització.

La suspensió dels terminis contractuals s'adopta per un període de 30 dies, que podrà ser prorrogat si continua la situació d'emergència. Des de la Regidoria d'Urbanisme, el seu titular Adrián Santos Pérez, ha informat que l'Ajuntament d'Alacant farà arribar als contractistes els protocols de seguretat que han elaborat tant el Col·legi d'Enginyers com el Col·legi d'Arquitectes perquè els responsables de les obres prenguen totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat dels seus treballadors.

Pujar