27 de novembre de 2020 27/11/20

Mor a Alacant el primer funcionari de presons per coronavirus

Mor a Alacant el primer funcionari de presons per coronavirus - (foto 1)
  • La UME desinfectarà la presó en les pròximes hores

L'autoritat sanitària d'Alacant ha confirmat aquesta vesprada el positiu de funcionari de l'CP Alacant que ahir va morir a la seua casa. Ismael, de 66 anys, treballava al servei d'oficines de centre, sense contacte amb els interns. Des del passat dilluns, quan va experimentar malestar, es trobava en el seu domicili amb símptomes compatibles amb el coronavirus, ha explicat Interior en un comunicat.

Després de conèixer el cas, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de València va realitzar un estudi de contactes que va determinar que només un altre funcionari havia mantingut contacte estret amb ell. Des de llavors, es troba en quarantena i asimptomàtic.

Tot i que el mort portava anys sense entrar a l'interior de el Centre Penitenciari i, per tant, no tenia contacte amb els interns, la Unitat Militar d'Emergències s'ha personat aquest matí a la presó per planificar la desinfecció que tindrà lloc a les properes hores.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va enviar ahir a la nit un missatge d'afecte i condol a la vídua, la família i als companys d'Ismael als quals, aquesta tarda, també ha agraït la seua "professionalitat". Un tot -el de tota la Institució penitenciària- que el secretari general, Ángel Luis Ortiz, ahir a la nit també va transmetre personalment a la vídua.

Amb la sevu mort, ja són dues les morts pel COVID-19 en l'àmbit penitenciari. La primera víctima mortal va ser una interna de el Centre Penitenciari Madrid VII. Es comptabilitzen, a més, 87 casos positius, 81 són treballadors, 6 interns de les presons de Madrid V, Madrid VII i Àlaba.

Pujar