20 de gener de 2021 20/1/21

Alacant, preparada per a viure els dies grans de les Fogueres 2019

Alacant, preparada per a viure els dies grans de les Fogueres 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alacant, preparada per a viure els dies grans de les Fogueres 2019 - (foto 2)

   La ciutat d'Alacant ja està preparada per a acollir en les pròximes hores els dies grans de les seues tradicionals festes, les fogueres. Així a partir de demà dimarts es començaran a plantar tots el monuments que competeixen enguany per alçar-se amb el primer premi.

  Malgrat que els dies centrals donen començament aquesta setmana, els alacantins ja porten unes quantes setmanes calfant motors per a viure unes festes que superen totes les expectatives. Castells, desfilades i lliurament de premis, són sol alguns dels actes previstos per als pròxims dies. Pots consultar el programa complet d'actes ací

  Amb motiu de les festes, des de la Regidoria de Trànsit, Transports i Seguretat de l'Ajuntament ha informat que la zona centre quedarà tancar al trànsit des del dimarts 18 fins al dimarts 25 de juny. És per això, que recomanen als veïns i visitants que no utilitzen el vehicle privat i accedisquen a la zona a través del transport públic.

  Els monuments fogueriles, barraques i racós es convertiran en els protagonistes durant la setmana vinent, acaparant mirades i carrers de tots els que s'acosten fins a Alacant amb motiu de les seues tradicionals festes. Les Fogueres Especials han començat a realitzar el Transport, apilament de materials i plantá, talls de trànsit aquest dilluns, mentre que la resta de Fogueres, de Transport, apilament de materials i muntatge, es realitzaran a partir de demà dia 18 de juny, a les 8.00 hores, i els Barraques, *Racós i carrers adornats a les 8.00 hores.

  Fogueres Culturals

  Després de l'èxit de les anteriors edicions, la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb la Diputació d'Alacant i la Federació de Fogueres, ha programat activitats culturals per al mes de juny, amb motiu de la celebració de les Fogueres.

  Entre els objectius principals d'aquest programa està donar una major visibilitat i suport als diferents vessants de la cultura popular, i la seua relació directa amb el món de la festa, especialment de les Fogueres.

  Les activitats programades són per a tots els gustos, i entre elles destaca el concert de pasdobles taurins que se celebrarà el dimecres a les 20 hores en la Plaça de Bous. El concert serà a càrrec de la Banda Simfònica, qui oferirà una actuació dividida en dues parts.

  A més, el dissabte 23 de juny a les 19.30 hores, els alacantins i visitants podran gaudir d'una Dansà d´Alacant entorn de la Foguera oficial, en la Plaça de l'Ajuntament, que serà a càrrec dels grups de danses Cresol i Postiguet. Aquest acte, es realitza en col·laboració amb el concurs de llibrets de Fogueres 2019, organitzat per Lo Rat Penat.

   

  Pujar