14 d’agost de 2020 14/8/20

Alacant multarà amb fins a 3.000 euros a qui tire al sòl la màscara o els guants

Alacant multarà amb fins a 3.000 euros a qui tire al sòl la màscara o els guants - (foto 1)
  • La Policia Local munta un dispositiu per a evitar que es tire al sòl el material sanitari perquè pot ser un focus d'infecció

MÉS FOTOS
Alacant multarà amb fins a 3.000 euros a qui tire al sòl la màscara o els guants - (foto 2)
Alacant multarà amb fins a 3.000 euros a qui tire al sòl la màscara o els guants - (foto 3)

La regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant informa que la Policia Local prestarà especial vigilància i muntar un dispositiu especial per a controlar i començar a sancionar a les persones que tiren al sòl les màscares o guants usats, així com qualsevol material sanitari d'un sol ús de protecció de possibles contagis de COVID, que poden comportar multes de fins a 3.000 euros i ésser un focus d'infecció.

La Policia Local ha posat en marxa aquesta mesura després de detectar en l'última setmana conductes incíviques per part d'alguns ciutadans, des que va entrar en vigor l'obligatorietat d'usar màscares, ja que s'ha observat material sanitari d'un sol ús com a màscares i guants d'un només ús, abandonat en la via pública, per això s'ha començat des d'aquest cap de setmana a muntar un dispositiu per a evitar que es tire el material de protecció del coronavirus.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, va qualificar aquest tipus de conductes de "incíviques i molt perilloses per a la salut", ja que el material usat com les màscares o els guants pot estar infectats per les persones que les han usades i en tirar-les al sòl podrien suposar "focus d'infecció". Per això des de la regidoria de Seguretat insisteixen que durant els controls que realitzaran els policies, a les persones que siguen sorpreses llançant al sòl màscares o guants usats seran sancionats.

Des de l'Ajuntament lamenten que una minoria estiga posant en risc la salut pública, per la qual cosa es redoblaran els esforços de vigilància i control per al total compliment de l'ordenança de Neteja. “La gent ha de tindre consciència que aquestes conductes afecten la salut dels altres perquè la màscara s'emporta per a protegir de contagis i si la tirem al sòl posem en risc a la població, en aquesta ocasió s'informarà però també es va actuar de manera contundent sancionant aquestes conductes incíviques amb multes de fins a 3.000 euros”, va asseverar José Ramón González.

Per la seua part informar que la quantia de les multes pot oscil·lar entre els 210 i els 3.000 euros, en funció de la gravetat de la infracció comesa, i s'aplicarà l'article 130 de l'Ordenança de Neteja de l'Ajuntament d'Alacant que prohibeix l'abandó de qualsevol substància d'un sol ús en la via pública. Els criteris que es valoraran per a determinar la graduació i quantia de la sanció són: el grau de culpabilitat o l'existència d'intencionalitat, la continuïtat o persistència en la conducta infractora, naturalesa dels perjudicis causats, així com la reincidència, per comissió en el terme d'un any de més d'una infracció de la mateixa naturalesa quan així haja sigut declarat per resolució ferma en via administrativa.

En l'ordenança de Neteja estan tipificades les infraccions com:

  • Infraccions lleus amb multes de fins a 210,00 €. Incompliment de les normes sobre neteja de la via pública, com ara tirar papers, cartons, bosses de plàstic, xiclets, menjar, burilles o escopir en la via pública. Fins a 210,00 €. Llançar desaprofitaments o objectes en l'arena i zones confrontants de les platges.
  • Infraccions greus amb sancions de fins a 1.200,00 €. Embrutar la via pública amb envasos, embolcalls o altres objectes o estris, sempre que es genere risc per a la salut o la integritat física dels ciutadans.
  • Infraccions molt greus amb sancions de fins a 3.000,00 €. Depositar en la via pública o en contenidors no aptes per a això residus de caràcter industrial i especial, sanitaris, perillosos.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar