26 d’octubre de 2020 26/10/20

Alacant demana al Govern i la Generalitat que assumisquen les despeses extra de la neteja i desinfecció dels col·legis

Alacant demana al Govern i la Generalitat que assumisquen les despeses extra de la neteja i desinfecció dels col·legis - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alacant demana al Govern i la Generalitat que assumisquen les despeses extra de la neteja i desinfecció dels col·legis - (foto 2)

  El Ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat una declaració institucional, a proposta de l'equip de govern municipal compost pels grups Popular i Ciduadanos, en la qual s'insta la Conselleria d'Educació que assumisca el sobrecost ocasionat pel reforç de la neteja i desinfecció dels col·legis de la ciutat d'Alacant al qual es destina dos milions d'euros. En el document es recorda que els ajuntaments no han rebut cap mena d'ajuda econòmica del Govern o la Generalitat per a poder compensar aquest esforç pressupostari que ningú podia *preveer.

  La iniciativa ha tirat avant amb els vots de PP, Ciutadans i Vox i en contra de PSOE, Compromís i Unides Podemos.

  La necessitat d'organitzar l'atípica volta al col·le va portar a les conselleries de Sanitat i Educació a elaborar al juliol un protocol de Protecció i Prevenció enfront de la transmissió i contagi del *Covid19 per a centres educatius que contemplava la intensificació de les mesures de neteja i desinfecció en els centres educatius.

  El regidor de Manteniment, José Ramón González, ha recordat que "l'adopció de mesures addicionals de neteja i desinfecció contemplades en aquest Protocol ha portat al fet que l'Ajuntament d'Alacant haja hagut de destinar dos milions d'euros per a garantir la seguretat dels centres escolars alacantins". "Una quantitat que lluny d'eixir d'ajudes del Govern o la Generalitat es cobrirà amb una modificació de crèdits del pressupost municipal de 800.000 euros com a despesa extraordinària i 1.200.000 euros que vindran contemplats en els pressupostos de 2021" ha explicat l'edil.

  Antonio Manresa, per part de grup Ciutadans i portaveu de l'equip de govern municipal, ha reclamat també que "el govern central i autonòmic assumisquen aquest cost i facen costat als ajuntaments que són els que han de donar respostes ràpides i eficaces per a garantir la seguretat i protecció dels ciutadans".

  En aquest marc, en la declaració es reconeix que "totes les Administracions Públiques, cadascuna dins del seu àmbit competencial estan fent un gran esforç per a poder suportar aquesta crisi sanitària", però s'incideix en què "els Ajuntaments, com a Administració més pròxima al ciutadà constitueixen la primera línia de defensa per a pal·liar les devastadores conseqüències socials i econòmiques que ha portat aparellades aquesta pandèmia".

  González ha recordat que "aquesta és una reclamació de nombrosos ajuntaments de diferents signes polítics, pendents d'ajudes tant del Govern com de la Generalitat per a poder atendre aquest tipus de sobrecostos no contemplats per a fer front a la pandèmia".

  Pujar