28 d’octubre de 2020 28/10/20

Els agricultors d'Alacant ixen de nou al carrer

Els agricultors d'Alacant ixen de nou al carrer - (foto 1)
  • Sevilla i Jaén també han protagonitzat diverses protestes durant aquest dimarts

MÉS FOTOS
Els agricultors d'Alacant ixen de nou al carrer - (foto 2)
Els agricultors d'Alacant ixen de nou al carrer - (foto 3)
Els agricultors d'Alacant ixen de nou al carrer - (foto 4)
Els agricultors d'Alacant ixen de nou al carrer - (foto 5)

Els agricultors continuen amb les seues protestes per a demanar preus justos després d'un mes de manifestacions als carrers i amb corts en diverses carreteres.

Per això, aquest dimarts els agricultors d'Alacant, Sevilla i Jaén han decidit de nou traure els seus tractors, coincidint amb el dia en què el Govern modificarà la llei de la cadena alimentària per a garantir que els preus cobrisquen els costos de producció.

En el cas d'Alacant, hi ha hagut corts en les carreteres situades entre les localitats de Novelda i Monforte del Cid i han sigut envaïdes per una desena d'agricultors en defensa del camp espanyol i sota el lema “sense agricultura, els nostres pobles s'afonen”. Aquesta tractorada ha sigut convocada per la VA UNIR de Llauradors al costat de diverses organitzacions agràries, cooperatives i ajuntaments.

A més, a aquesta han acudit l'alcalde d'Elx Carlos González i el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, que han acompanyat als agricultors il·licitans i als seus tractors i a més, els han entregat la declaració institucional de suport a les seues reclamacions al començament d'aquesta eixida.

A Sevilla, la situació ha sigut molt similar a la d'Alacant, perquè els agricultors i els seus tractors han tallat també quatre dels cinc accessos per carretera a la capital: l'A-49, on els talls des de l'eixida número 16, a l'altura de Benacazón, fins a l'eixida número 14, la de Umbrete, l'AP-4 entre els quilòmetres 53 i 54 de l'antiga autopista de peatge, a l'altura de Lebrija, en direcció Cadis.

No obstant això, els moments de major tensió s'han viscut a Jaén, on han hagut d'intervindre els antidisturbis per a dispersar a tots els manifestants, utilitzant a més gasos lacrimògens després que encengueren fogueres per a impedir la reobertura del trànsit. A més, s'ha tallat també l'A-4 a la Carolina.

I és que aquesta manifestació (a diferència de les anteriors) ha sigut una convocatòria organitzada per diverses xarxes socials de la qual les organitzacions agràries es desmarquen.

Pujar