Castellano

La Ribera recupera l’emblemàtic Descens del Xúquer en piragua

La Ribera recupera l’emblemàtic Descens del Xúquer en piragua
  MÉS FOTOS
  La Ribera recupera l’emblemàtic Descens del Xúquer en piragua - (foto 2)

  Aquest matí s’ha presentat al Saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí la 59 edició del Descens del Xúquer, un esdeveniment esportiu únic que pretén recuperar la històrica “Davallada del Xúquer” creada en 1961 i que se celebrarà a la Ribera el pròxim cap de setmana, els dies 25 i 26 de setembre. En paraules del regidor d’esports d’Algemesí, Rafa Lluch: “estem davant d’una edició especial que marcarà un nou curs per al Xúquer.”

  Es tracta d’una prova que comptarà amb tres etapes esportives i un descens popular, per a recórrer la comarca des del seu eix: el riu Xúquer. La prova es celebrarà en les localitats d’Algemesí, Sueca i Alzira i reunirà a més de 300 piragüistes de tot el país en la modalitat competitiva que es desenvoluparà en dos dies i tres etapes (dissabte matí, dissabte vesprada i diumenge matí).

  A més, nombroses persones aficionades participaran en el descens popular que es celebrarà diumenge al matí, un recorregut que començarà a les 11h30 des d’Alzira amb destinació a Algemesí en el que la mateixa organització posarà a disposició els kayaks dobles per a les persones inscrites prèviament.

  A banda del regidor d’esports d’Algemesí, Rafa Lluch, a la presentació han participat el president del Consorci de la Ribera, Oscar Navarro; l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano; el Cap de Servei d'Esport d'Elit i Formació Esportiva de la Generalitat Valenciana, José Ricardo Vila i el comissari d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Marc García.

  “És molt interessant esta prova perquè reuneix esport i entorn medi ambiental i ens dona l’oportunitat d’establir una competició que pose el focus en la protecció de l’entorn i del paratge” ha declarat Vila durant la presentació. En la mateixa línia, Oscar Navarro, ha  afegit que constitueix un “punt de referència per a no només promocionar el Xúquer sinó també fer gaudir als visitants del nostre patrimoni natural i la nostra gastronomia, cultura i festes.”

  Pujar