8 de desembre de 2019 8/12/19

Marzà: “Celebrem el naixement d’una federació creada amb l’objectiu de sumar"

Marzà: “Celebrem el naixement d’una federació creada amb l’objectiu de sumar" - (foto 1)

  El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà assistirà demà a l'acte de constitució de la Federació Coordinadora de Muixerangues, que se celebra a Algemesí. La localitat de la Ribera ha estat triada seu de l'acte pel simbolisme que té la ciutat en la història muixeranguera. A més, la data s'ha fet coincidir amb el dia de la independència d'Alzira l'any 1574 i l'atorgament del títol de vila reial.

  El conseller Marzà ha expressat la seua satisfacció "com a conseller però també com a muixeranguer, que s'haja emprés aquesta iniciativa" i ha destacat "la importància dels muixeranguers perquè són testimonis i hereus d'una tradició del poble valencià i un fenomen cultural del nostre patrimoni i també de la humanitat".

  Els objectius de la nova organització muixeranguera seran principalment facilitar el diàleg i la coordinació entre colles, gestionar interessos comuns, donar suport a la investigació i organitzar activitats que no poden fer les colles individualment, com per exemple trobades o jornades tècniques.

  En aquest sentit, el conseller ha explicat que "el naixement d'una federació on estiguen les muixerangues d'arreu de les nostres comarques suma, fa pinya, fa xarxa i alça de nou la cultura valenciana" i ha afegit que "l'interés per fer gran la cultura de la muixeranga recau en la responsabilitat de les colles que formen part de la federació per a vetlar per la continuïtat i formació de les colles menudes, que en algun moment poden arribar a formar-ne part".

  ocultar
  Marzà: “Celebrem el naixement d’una federació creada amb l’objectiu de sumar"
  Pujar