elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ajuntament d’Algemesí tampoc crea la partida per a fons social acordada amb els sindicats

  • Ni crea la partida ni aprova la segona part del compromís que es comprometé a aprovar en setembre

  • m+es compromís ha impugnat els pressupostos per no complir allò acordat amb sindicats

A l’incompliment de l’acord sobre la creació d’un pla de pensions d’ocupació -diferent dels plans privats que coneixement- cal sumar que PSOE I EU tampoc han posat en marxa una de les mesures principals a que es comprometé en el plenari de juliol amb l’aprovació del Pla Concilia, pla que negocià i acorda amb els sindicats en la Mesa General de Negociació.

Aquest recull una sèrie de mesures social encaminades, com a empresa que és, a conciliar la vida laboral i particular dels seus treballadors i treballadores. A més de regular aspectes importants com el teletreball, permisos o reduccions, en l’esmentat Pla s’acordava, en l’article 24, que “L’Ajuntament inclourà en el seu pressupost una partida anomenada “Fons social” per al personal inclòs en l’àmbit d’aplicació d’aquesta norma reguladora”. Eixa partida està destinada, principalment a, establir ajudes per “als empleats públics per tenir al seu càrrec fills o filles amb diversitat funcional”. L’ajuntament devia fer, per tant, dues coses. Una eraconcretar eixe tipus d’ajudes a través d’altre document anomenat Acord Social que en principi anava a ser aprovat també en el mes de juliol; i l’altra, crear en el pressupost de 2023 tal partida. La segona cosa, la creació de la partida, no ho han fet, tot i haver-se compromés. I la primera tampoc.

Des d’intervenció s’havia informat negativament a l’aprovació del Pla Concilia i de l’Acord Social per qüestions d’ajustos pressupostaris, i per això en el mes de juliol, a proposta del Regidor de Personal el plenari acordà “Disposar l’aprovació de l’acord social en el proper Ple, una vegada ajustats el càlculs pressupostaris amb la finalitat de poder atendre’s adequadament el contingut del mateix”, és a dir per al plenari de setembre. Evidentment va a celebrar-se el plenari de desembre i el tema ni ha aparegut pel plenari ni se l’espera. Des de M+S COMPROMÍS volem fer públic el nostre suport total als sindicats i a la plantilla que està sent ignorada i enganyada. És evident que tant pel que fa a la creació d’un pla de pensions i un fons social l’ajuntament no ha tingut mai intenció de dotar-los econòmicament i no ha fet res per fer-ho, únicament vol nadar i guardar la roba, vol, no quedar mal amb els treballadors però fer servir eixos diners per a autopropaganda. Com a empresa que és l’ajuntament, ha de complir els seus acords, i més quan són acords amb transfons social que serveixen per a millorar la vida dels seus treballadors i treballadores.

Si tota empresa privada té una responsabilitat social amb la seua plantilla l’ajuntament encara més. Signar acords amb la voluntat de no complir-los, i menys sobre ajudes socials, no és digne ni d’una administració ni d’un govern que pot qualificar-se de tot menys de progressista. I és per això que M+S COMPROMÍS per Algemesí no ha tingut més remei que acabar presentant unes al·legacions als pressupostos de 2023 per a que es modifiquen i contemplen tal partida, ja que l’aprovació d’uns pressupostos on no es consignen les obligacions econòmiques prèviament adquirides és un dels motius inclosos en la llei per a impugnar els pressupostos.

Pujar