elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Algemesí prioritza el tractament biològic per al control de plagues en jardineria

L’Ajuntament d’Algemesí prioritza el tractament biològic per al control de plagues en jardineria

    L’Ajuntament ha estat tractant recentment l’arbrat del municipi amb productes ecològics amb l’objectiu de procurar minimitzar l'impacte ambiental i el risc per al veïnat i personal treballador. “Aquest tractament s’enquadra dins d’un context on les prioritats han canviat: ara es procura tindre les plagues controlades sota un llindar tolerable en sintonia amb els objectius de desenvolupament sostenible perquè d’altra manera suposaria generar un cost ambiental i per a la salut que no té cabuda en la societat actual” ha declarat el regidor de Medi Ambient, Àngel Ferrer.

    Segons l’equip tècnic de la Regidoria de Parcs i Jardins i de Medi Ambient, la calor dels mesos de maig i juny després de les intenses pluges del període anterior i unit a les noves brotades dels arbres, propicien un ambient immillorable per a la ràpida proliferació de plagues als jardins i arbratge viari. No obstant, la normativa actual obliga a reduir cada vegada més el tractament químic convencional en la jardineria pública, és per això que l’Ajuntament ha tractat més de 100 jacarandes i 70 arbres de l'amor amb productes sobretot basats en azadiractina, un extracte natural de l'arbre de neem efectiu contra insectes, especialment en la seua fase larvària.

    L'aplicació s'ha realitzat per mètodes tradicionals de polvorització i també mitjançant endoteràpia, que permet injectar directament al tronc la dosi necessària per a “contaminar” la saba i que el pulgó, una de les plagues més habituals, no sobrevisca. Aquest mètode s’ha utilitzat per a frenar la processionària dels pins, la galeruca de l’om o el morrut roig d'algunes palmeres canàries. Així mateix, s'incrementa el control de les herbes mitjançant matèries d’origen biològic i segues manuals i mecàniques en zones com el nou Passeig Fluvial al costat del Riu Magre, el de Sant Onofre o les prades dels polígons industrials, per citar alguns exemples.

    La regidora de Parcs i Jardins, Palma Egido, ha demanat comprensió perquè “els resultats a vegades no són tan immediats ni arriben a posar fi totalment amb la plaga o la presència d'herbes, de manera que el veïnat pot percebre que la imatge no és la usual, però és en benefici del plantea i, per tant, de tota la ciutadania.”

    Pujar