elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Algemesí presenta el seu model de gestió municipal proactiva

L’Ajuntament d’Algemesí presenta el seu model de gestió municipal proactiva
  • El projecte pretén reduir la burocràcia, automatitzar processos interns i simplificar els tràmits administratius a la confirmació de l'interessat

L’Ajuntament d’Algemesí, com a membre de la Xarxa Innpulso i RECI (Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents), ha participat activament en el fòrum “Greencities i S-Moving 2023” celebrat a Màlaga, i ha presentat la seua visió de la gestió municipal amb el projecte Confirm@. Aquest projecte presenta un model de gestió municipal proactiu on el ciutadà és el centre de les actuacions, reduint la burocràcia, automatitzant processos interns i simplificant els tràmits administratius a la mera confirmació de l'interessat, prenent com a referència la declaració de la renda de l'Agència Tributària.

Al fòrum de mobilitat intel·ligent i sostenible “Greencities i S-Moving 2023” han participat més de 50 ciutats amb l'objectiu d'abordar de manera transversal els principals reptes i oportunitats en la gestió municipal sostenible. L'esdeveniment s'ha desenvolupat amb un format dinàmic de ponències que han abordat els principals eixos d'actuació i nombroses trobades amb les empreses especialitzades en solucions orientades a la gestió de les ciutats a través de la intel·ligència artificial, l'hidrogen verd com a energia renovable del futur, els nous models de mobilitat connectada o la posada en valor de la gestió de residus i la descarbonització.

Confirm@, liderat per la Regidoria d’Innovació i Transformació Digital, suposa un canvi disruptiu en la gestió municipal al invertir la relació amb la ciutadania, sent l'Ajuntament el que assumeix la iniciativa i la càrrega de treball burocràtic, explotant al màxim la informació que ja disposa l'administració de cada interessat.

Carmina Borrás, regidora d’Atenció Ciutadana i Innovació i Transformació Digital, ha afirmat que treballen per a apropar l’administració local al ciutadà. «L’equip de govern té unes idees molt clares, sabem que som servidors públics i que ens deguem als veïns d’Algemesí. Parlem de persones que venen diàriament a l’Ajuntament a presentar tràmits i a rebre informació. Per això, nosaltres apostem pel ciutadà, ha arribat el moment de cuidar-lo, d’ensenyar-li que aquesta és la seua casa i que els tràmits poden ser fàcils i pròxims.», assegura la regidora. 

Carlos Julián, tècnic d’informàtica municipal, assenyala: «Confirm@ pretén reduir la bretxa digital de les persones que tenen dificultats a l'hora de relacionar-se electrònicament amb l'Ajuntament, adaptant els caixers ciutadans existents amb un sistema de reconeixement facial 3D, que permetrà realitzar tràmits administratius utilitzant el DNI físic com a sistema d'identificació».

El projecte ha sigut aprovat per la Generalitat Valenciana dins del pla d'impuls “Territoris Innovadors”, que suposa una injecció econòmica de 90.523,13 €. S'espera que Confirm@ reduïsca un 80% les sol·licituds a instàncies de l'interessat i un 75% els documents aportats per la ciutadania en tres anys.

Els representants municipals de les àrees d'innovació, urbanisme i SmartCity han tingut l'oportunitat de compartir les iniciatives locals, recollint noves oportunitats orientades a millorar la qualitat de vida dels veïns d'Algemesí. El projecte s’ha presentat també als tècnics municipals en una reunió celebrada a l’ajuntament.

Pujar