Castellano

Educació preveu pressupostar la transformació del col·legi Castro d'Alfondeguilla aquest 2022

Educació preveu pressupostar la transformació del col·legi Castro d'Alfondeguilla aquest 2022
  • L'alcalde Salvador Ventura s'ha reunit amb el Director General d'Infraestructures Educatives després de dos anys de retards amb Edificant

L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha valorat de manera positiva el compromís que ha arrancat a la conselleria d'Educació per a portar avant les necessàries obres de millora del col·legi públic Castro, que “suposaran una transformació per al centre”.

Així, Ventura ha mantingut una reunió amb el Director General d'Infraestructures Educatives, Víctor García, a la qual també ha assistit el regidor Miguel José Piquer.

En aquesta, segons ha explicat l'alcalde “la conselleria s'ha compromés al fet que el projecte per al col·legi entrarà en els pressupostos de 2022”. El projecte inclou una obra important per a arreglar el gimnàs i condicionar els vestuaris, canviar la il·luminació del col·legi, pintar i adequar tot l'interior i la tanca perimetral del centre, entre altres coses, amb un pressupost de quasi 270.000 euros.

“Es tracta de l'obra més important que es realitzarà en el CEIP Castro en els seus 27 anys d'història”, ha remarcat Ventura. Cal recordar que les dues últimes actuacions més importants han sigut la construcció del menjador escolar l'any 2009 amb un pressupost de 90.000 euros i el magatzem que es va construir en 2021 per un total de 45.000 euros. “La resta de les millores i obres les ha realitzades i pagat de manera íntegra l'Ajuntament d'Alfondeguilla, com l'aula de dos anys i els lavabos”, ha explicat l'alcalde.

Pocs dies després de la reunió, Educació desbloquejava el Pla Edificant amb Alfondeguilla que portava des del 17 de desembre de 2019 esperant que l'administració valenciana cursara l'alta en aquest pla de la conselleria perquè l'ajuntament poguera registrar la seua sol·licitud.

“Les obres que es realitzaran són un bé per a tot el poble d'Alfondeguilla i esperem que el 2023 siga l'any que tots estem esperant per al CEIP Castro”, ha assenyalat Ventura.

Pujar