Castellano

El col·legi d'Alfondeguilla prepara el “curs covid” per a garantir la presencialitat

El col·legi d'Alfondeguilla prepara el “curs covid” per a garantir la presencialitat
  MÉS FOTOS
  El col·legi d'Alfondeguilla prepara el “curs covid” per a garantir la presencialitat - (foto 2)
  El col·legi d'Alfondeguilla prepara el “curs covid” per a garantir la presencialitat - (foto 3)
  El col·legi d'Alfondeguilla prepara el “curs covid” per a garantir la presencialitat - (foto 4)

  El curs escolar, que començarà el pròxim 7 de setembre, està provocant molts maldecaps als equips directius i professors. També als col·legis de municipis xicotets, com és el cas d'Alfondeguilla on el CEIP Castro, amb 66 alumnes i 11 professors -3 d'ells a temps parcial- ja tenen preparades les instal·lacions i el protocol a seguir per a vetlar per la seguretat de xiquets i mestres però, sobretot, “per a garantir la presencialitat”, com ha assenyalat la directora del centre, Rosa Mari Martín.

  “Per als xiquets i xiquetes és vital que vagen al col·legi i per a això estem seguint els protocols que ens recomana Sanitat però també iniciem el curs amb molta incertesa perquè no saps què succeirà”, ha continuat.

  El CEIP Castro comptarà amb la figura del coordinador covid, un professor que s'encarregarà cada dia que es compleixen les mesures de seguretat i que, en el cas que un xiquet present simptomatologies se li traslladarà a l'espai covid, que compta amb un equip epi, i avisarà a la família.

  “Iniciem el curs amb temor perquè som els únics que no hem començat a estar en contacte amb els xiquets i xiquetes”, ha apuntat Rosa Mari Martín. “Aquesta sensació segur la compartim amb les famílies perquè no saben què passarà”, per això, ha apel·lat a la “responsabilitat interpersonal” perquè entre tots aquest siga un curs segur i lliure de covid.

  Per a organitzar les entrades i eixides del centre, el CEIP Castro ha agafat com a referència el pla d'evacuació i ha fixat dos accessos al centre diferenciats per a infantil i primària.

  A causa de la situació excepcional actual, per a aquest curs el col·legi compta amb un professor i mig més que en el curs anterior, i s'ha passat de cinc a sis classes i s'ha hagut d'habilitar el laboratori com a aula per a reduir la ràtio, ja de per si mateix baixa en aquest centre educatiu d'Alfondeguilla.

  Les classes tindran un mínim de 7 alumnes i un màxim de 14, això suposa que s'ha reduït en 4 respecte a un curs normal la ràtio de les classes amb més alumnat. I s'han establit tres grups de convivència que compartiran pati i menjador, amb tres monitors, un per a cada grup.

  Així, els 21 alumnes d'infantil estaran junts al pati que el col·legi té habilitat per als més xicotets i l'accés a les classes serà exclusiu per a ells; els 24 alumnes de 1r a 3r de primària usaran el pati de l'Olivera; i els 21 alumnes de 4t a 6è de primària usaran la pista esportiva com a pati. Amb això, segons ha explicat Rosa Mari Martín “garantim que cada grup tinga el seu propi espai d'esbarjo i condícies”.

  L'entrada al col·legi es farà escalonada, per grups, entre les 8.50 i les 9.10 del matí. Una vegada dins del centre escolar, s'ha dividit amb adhesius el xicotet corredor d'entrada perquè els alumnes accedisquen per un lateral i isquen per un altre. En la mateixa porta del centre, un professor s'encarregarà cada dia que els xiquets i xiquetes es desinfecten les mans amb gel hidroalcohólico que està en la mateixa entrada al col·legi.

  “En cada aula hem preparat un kit de neteja i desinfecció per si fóra necessari usar-lo durant les classes, hem instal·lat cartelleria en l'entrada al col·legi, al centre i en les condícies per a recordar als alumnes les mesures d'higiene per a combatre el covid”, ha assenyalat la director del CEIP Castro d'Alfondeguilla.

  L'Ajuntament d'Alfondeguilla es farà càrrec de la desinfecció i la neteja diària del centre però “demanarem als pares que cada matí controlen la temperatura dels seus fills”.

  Pujar