10 de desembre de 2019 10/12/19
BALANÇ FITUR 2018

L'Alfàs llueix en Fitur el seu festival de cinema

Fitur 2018 - Entrevista alcalde d'Alfàs del Pi
Fitur 2018 - Entrevista alcalde d'Alfàs del Pi
  MÉS FOTOS
  L'Alfàs llueix en Fitur el seu festival de cinema - (foto 2)
  L'Alfàs llueix en Fitur el seu festival de cinema - (foto 3)
  L'Alfàs llueix en Fitur el seu festival de cinema - (foto 4)

  L'Alfàs del Pi ha acudit un any més puntual a la cita més important del turisme a Espanya, la fira Fitur que ha estat aquests dies instal·lada en el recinte de IFEMA, a Madrid. Fins a allí ha portat l'Ajuntament, i el seu alcalde, Vicente Arques, la millor oferta que la ciutat pot mostrar als milers de visitants i turista que rep anualment L'Alfàs.

  Com a novetats, aquesta important cita del cinema, a més d'amb un augment de 5000 euros per part del Patronat Provincial de la Costa Blanca, la gala inaugural torna al carrer, en els exteriors de la Casa de Cultura segons ha anunciat el director del Festival de Cinema, Juan Luis Iborra. També, i com a mostra de la consolidació de l'Alfàs com a centre de la indústria del cinema, al febrer es projectarà la pel·lícula rodada íntegrament a l'Alfàs "L'Estàtua".

  Així, del 6 al 15 de juliol, i complint ja 30 anys, el Festival tornarà a omplir de llum, color i art la Casa de la Cultura, tal com van explicar en el stand reservat per al municipi, l'alcalde Vicente Arques, el vicepresident i diputat provincial de promoció Turística, Eduardo Dolón i el director del Festival, Juan Luis Iborra, que ha estat acompanyat pels actors Jordi Rebellón i Elisa Matilla.

  Premis

  Enguany com a novetat es crearà un premi a la millor sèrie de televisió a més de seguir apostant pels curts. D'aquesta manera, se segueix apostant per la promoció de la indústria del cinema, sent un dels certàmens nacionals que major quantia destina en premis. Els considerables premis, el primer d'ells dotat de 5.000 € i far de plata, el segon amb 2.500€ i el tercer amb 1.250€, a més del premi del públic dotat amb altres 500 euros, són un dels principals incentius.

  D'aquesta manera, l'alcalde Arques, ha manifestat, acudeix a la cita promocional més important del panorama internacional amb el millor producte ja que "any rere any el Festival ens situa en el centre del panorama turístic autonòmic i nacional del cel·luloide". Alguna cosa que seria impossible sense el respatler de Generalitat i Diputació "que sempre han estat ací" valorant la repercussió turística d'un esdeveniment l'artífex del qual és el cineasta alfasí Juan Luis Iborra, sense restar mèrits a la resta de l'equip.

  Actors

  Des de Verónica Forqué i José Luís López Vázquez, distingits en la primera gala del Festival de Cinema de l'Alfàs en 1989, passant per Paco Rabal, Jorge Sanz, Imanol Arias, Florinda Chico, Charo López, Andrés Pallers, Fernando Guillén, Miguel Bosé, Fernando Colomo, Rossy de Palma, Marisa Parets, Carmen Maura, Amparo Rivelles, María Barranco, Pedro Almodovar, Ana Belén, Carmen Sevilla, Montxo Armendáriz, Angela Molina, Fernando Trueba, José Sagristà, Luis García Berlanga, Concha Velasco, Emma Suarez, Mercedes Sampietro, Carlos Saura, Eusebio Poncela... i així una llista interminable amb els millors actors i actrius, fins a arribar al far de plata de la passada edició, un magnífic Javier Gutiérrez, que segueix imparable la seua carrera professional.

  Avançament d'activitats al mes de febrer

  Amb l'avançament de les activitats paral·leles al Festival de Cinema de l'Alfàs al mes de febrer, es pretén organitzar tots els mesos, fins a juliol, algun acte relacionat amb el setè art: exposicions, concerts, pel·lícules, o col·loquis, sempre amb cineastes convidats, una manera de mantenir viva la passió pel setè art que sempre ha caracteritzat a aquest municipi de la Marina Baixa.

  Tal és l'èxit i la qualitat del festival que fins i tot el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat el seu suport al Festival i ha fet una parada en el stand de l'Alfàs juntament amb el Conseller de Vicent Soler i la Vicepresidenta Mónica Oltra.

  ocultar
  L'Alfàs llueix en Fitur el seu festival de cinema
  Pujar