10 de desembre de 2019 10/12/19

Educació reprèn el taller de ioga a l'IES L'Arabí

Educació reprèn el taller de ioga a l'IES L'Arabí - (foto 1)
  • Els alumnes de 1r i 4t d'ESO i de FP Bàsica practicaran ioga per millorar el seu nivell d'atenció i concentració

Més de 300 alumnes de l'IES L'Arabí de 1r i 4t d'ESO i de FP Bàsica participaran al llarg del curs escolar en un taller d'educació i ioga que té com a principal objectiu ajudar els estudiants a millorar la seva atenció, a concentrar-se millor ja bregar amb l'estrès, les emocions difícils i els pensaments negatius.

La iniciativa, que impulsen les regidories d'Educació i Joventut de l'Alfàs juntament amb l'AMPA del centre, es va posar en marxa fa dos anys i, donats els bons resultats, s'ha optat per programar-la de nou.
El ioga i la meditació a les aules ajuda als estudiants a millorar la seva concentració, la seva memòria i els seus nivells d'atenció. A més, en aquests tallers els alumnes aprenen a gestionar les emocions, amb la qual cosa augmenta la seva empatia i milloren les seves relacions amb els altres, així com el clima a l'aula.

Mª Cristina López García i Rafaela Fischer són les encarregades d'impartir aquest taller tots els dilluns i divendres. Les lliçons inclouen exercicis d'atenció, concentració i consciència, de respiració, meditacions guiades i ioga, activitats adaptades a les necessitats dels alumnes segons la seva edat. "Es tracta d'exercicis que ajuden els alumnes a respirar millor ja relaxar-se, que poden posar en pràctica en situacions de nervis com pot ser un examen, una presentació oral o el lliurament d'un projecte", ha indicat Isabel Muñoz, regidor d'Educació i Joventut de l'Alfàs.

L'objectiu final és ajudar els estudiants a millorar el seu rendiment acadèmic. Aquest taller es desenvoluparà fins a final de curs a través de sessions en què participaran tots els alumnes de 1r i 4t d'ESO i de FP Bàsica.

ocultar
Educació reprèn el taller de ioga a l'IES L'Arabí
Pujar