Castellano

Tres persones, entre ells un xiquet, se salven de morir ofegades a Gandia, Oliva i Alfafar

Tres persones, entre ells un xiquet, se salven de morir ofegades a Gandia, Oliva i Alfafar
  • Trauen endormiscat d'una piscina a un menor de 3 anys

La que podria haver sigut una jornada negra a les platges valencianes, ha acabat bé afortunadament en haver-se pogut evitar la mort de tres persones que podrien haver mort ofegades a Oliva, Gandia i Alfafar.

Segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) les persones afectades han sigut dues dones i un xiquet de tres anys que han sigut trets de l'aigua amb símptomes d'ofegament.

Platja Nord de Gandia

Sobre les 11.30 hores s'alertava al CICU que havien tret de l'aigua inconscient a una dona de la platja Nord Gandia i el personal de Socorrisme li estava realitzant la reanimació cardiopulmonar bàsica.

El CICU va mobilitzar una unitat del SAMU. Una vegada en el lloc, l'equip mèdic ha iniciat la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d'estabilització. Així, han continuat fins que han aconseguit recuperar les constants vitals de la banyista. Posteriorment, la dona de 82 anys era evacuada a l'hospital Francesc de Borja de Gandia.

Platja d'Oliva

Per una altra costat, a les 13.50 hores, entrava un altre avís en el CICU mitjançant el qual s'informava que a la platja d'Oliva havien tret de l'aigua a una dona amb dificultat respiratòria.

Fins al lloc s'ha desplaçat una altra unitat del SAMU, l'equip mèdic del qual ha assistit a la dona, de 74 anys d'edat, amb símptomes d'ofegament. Després de ser estabilitzada ha sigut traslladada a l'hospital Francesc de Borja de Gandia.

Piscina d'Alfafar

Finalment, a les 14.45 hores se sol·licitava de nou la intervenció del CICU per a assistir a un xiquet de 3 anys que havien tret endormiscat
d'una piscina d'Alfafar.

Fins allí s'ha traslladat una unitat del SAMU i l'equip mèdic ha atès al xiquet per símptomes d'ofegament. Després de l'assistència, el xiquet ha sigut evacuat a l'hospital Doctor Peset de València.

Pujar