elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alerta per una estafa de falses auxiliars a domicili per a robar en cases de majors

Imatge d´arxiu
Imatge d´arxiu
  • Dues dones es van fer passar per membres de Creu Roja fa uns dies a Aspe i el seu Ajuntament demana extremar la precaució

El coronavirus no sols amenaça la salut dels ciutadans, sinó que estafadors i lladres han aprofitat l'ocasió per a estafar i robar a ancians fent-se passar per tècnics sanitaris.

Es tracta d'individus que acudeixen a cases de ciutadans d'edat avançada, on es presenten com a funcionaris del Servei de Salut i fingeixen fer controls relacionats amb el coronavirus amb l'objectiu d'apoderar-se de diners i objectes de valor.

Els primers casos d'aquestes estafes van sorgir a Itàlia i ara continuen a Espanya, aquesta vegada en la Comunitat Valenciana.

La Policia Local i la regidoria de Serveis Socials d'Aspe informen la població sobre un cas de falses auxiliars a domicili detectat en aquest municipi de la província d'Alacant. Les dues suposades auxiliars es van fer passar per membres de Creu Roja i van enganyar a una persona major per a entrar en el seu habitatge.

Els fets van ocórrer el passat 23 de juliol i les dues farsantas van ser descobertes per la pròpia auxiliar en entrar al domicili d'una persona major usuària del Servei d'Ajuda a domicili (SAD). Mentre l'assistent contrastava la informació amb l'empresa responsable del servei, les impostores van aprofitar per a fugir.

La descripció física d'ambdues ha sigut comunicada a la Policia Local i a la Guàrdia Civil per a procedir a la seua investigació i identificació.

El regidor de Serveis Socials, Jonatan Molina, ha informat els mitjans de comunicació, que tots els usuaris del Servei d'Ajuda a domicili (SAD) i Servei d'Ajuda a domicili d'Atenció a la Dependència (SADAD), tots dos programes dependents de l'Ajuntament d'Aspe, han sigut informats de la situació per a previndre que torne a ocórrer. “També se'ls ha recordat a tots els usuaris que quan es dóna un canvi d'auxiliar l'empresa i l'Ajuntament sempre contacten telefònicament amb l'usuari informant del canvi i del nom de les noves auxiliars”.

A més, s'ha alertat a Creu Roja de l'ús enganyós del seu nom per a aprofitar-se de persones en situació de vulnerabilitat i confirmar que efectivament aquestes persones no formen part de Creu Roja.

Pujar