30 de març de 2020 30/3/20

Els Joopers d’Aldaia ja treballen el seu futur

Els Joopers d’Aldaia ja treballen el seu futur - (foto 1)
  • 15 joves busquen la seua vocació en un programa de cinc mesos cofinançat amb fons europeus

MÉS FOTOS
Els Joopers d’Aldaia ja treballen el seu futur - (foto 2)

El Servei de Joventut de l'Ajuntament d'Aldaia, ha posat en marxa esta setmana el programa Jove Oportunitat – JOOP, promogut des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i cofinançat juntament amb fons socials europeus.

JOOP és un programa de segona oportunitat, destinat a joves de 16 a 21 anys, i que es compon d'accions de motivació, desenvolupament personal i social, orientació professional amb visites a empreses del municipi i de València, i preparació acadèmica.

Acompanyats i guiats per la seua coach, amb estes accions podran definir el seu projecte integral de vida, la qual cosa implica la construcció d'un itinerari formatiu per millorar la seua qualificació. Es a dir, aconseguir que els i les joves participants tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà, GES, o Competències Clau. Prèviament, rebran una intervenció per a reforçar la seua autoestima i seguretat, i descobrir la seua vocació, aconseguint l'energia i motivació necessària per a prendre la decisió de tornar als estudis.

D’esta manera 15 joves aldaiers i aldaieres s’han apuntat fins juliol, en sessions de quatre hores diàries de dilluns a divendres, al Centre Matilde Salvador i Gent Jove.

De moment, i segons els tècnics que ja s’han entrevistat amb els i les joves, tots joopers están molt motivats i creuen que el programa va a ser positiu per a ells. “Un curs amb objectius però sense exàmens ni llibres, mola més”, declaren alguns dels participants motivats. Ivan vol ser soldador, Isaac vol fer la carrera militar, la resta aprofitarà per a descubrir la seua vocació.

Amb l’objectiu de configurar un grup de participants al programa ha estat fonamental la col.laboració entre professors i orientadors/es dels IES, el departament de Serveis Socials, d'Educació i el Servei de Joventut.

Pujar