26 d’octubre de 2020 26/10/20

La festa del Matilde Salvador dona la benvinguda a l’estiu amb un gran èxit de participació

La festa del Matilde Salvador dona la benvinguda a l’estiu amb un gran èxit de participació - (foto 1)

  “Vine, vola i expressa’t” eixe era el lema amb el que el Gent Jove Aldaia-Matilde Salvador volia fer de l’inici de l’estiu, una festa. Durant dos dies aquest espai de la localitat ha volgut acompanyar a la joventut aldaiera i fer partícip a tot el municipi de l’alegria motivada per l’arribada de l’estiu.

  Els esdeveniments programats començaren dimecres al Teatre del Mercat, on es va poder gaudir de la mostra de final de curs de dansa oriental i street dance. Els diferents grups d’aquesta última matèria van interpretar les seues coreografies per separat, algunes d’elles molt originals pel joc de llums i colors creat sobre l’escenari, per a més tard ballar tots junts.

  Però sense dubte l’acte central el va acollir el centre Matilde Salvador durant la vesprada del dijous. Al voltant de 400 persones es van reunir per gaudir de les diferents activitats que es proposaven i que serviren per fer balanç d’una temporada plena de noves experiències per als més joves de la localitat. D’aquesta manera, els corresponsals d’Alumnat Actiu explicaren com han desenvolupat la seua llavor de voluntariat als col·legis i instituts, amb iniciatives com el Punt d’Informació Juvenil.

  A través dels diferents espais que ofereix l’edifici els assistents conegueren els beneficis de practicar Ioga, gaudiren de les actuacions dels grups de dansa oriental i street dance, pogueren descobrir els tallers que el col·lectiu Fractals havia realitzat durant tot l’any.

  La literatura i la música en directe també van tindre el seu lloc en una celebració destinada a tots els públics amb la lectura en valencià del conte “El Drac del Patriarca” i la interpretació de algunes peces per a guitarra a càrrec de l'alumnat d'este curs. Una d’elles, “La Vie en Ros”, va comptar amb la participació del grup de dansa oriental i dels alumnes de francés i anglés.

  El regidor de Joventut, Sergio Gómez, destaca la implicació de totes les persones que participen en les diferents activitats del centre durant tot l'any, les quals "contribueixen de forma decisiva a que el centre matilde Salvador cada vegada estiga més ple de vida i d'activitats, de cultura i d'oci".

  Gómez destaca, entre d'altres, el cas de l'Alumnat Actiu, un grup de joves "que no para de créixer, i que mostren moltes ganes d'experimentar noves experiències". En este sentit, el regidor assegura que de cara al pròxim any, es redoblaran els esforços per part de la regidoria de joventut del Ajuntament per seguir en la mateixa línia i continuar millorant con a centre de referència de la gent jove d'Aldaia".

  Pujar