23 d’octubre de 2020 23/10/20

Cloenda del taller ‘Ajudants de quatre potes’ per aturar el bullying

Cloenda del taller ‘Ajudants de quatre potes’ per aturar el bullying - (foto 1)

    Vora de cinc-cents alumnes del primer curs d'Infantil dels vuit col·legis d'Aldaia han participat al taller 'Ajudants de quatre potes', una iniciativa que conclou amb el mes de febrer i que s'ha impulsat des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Aldaia. L'objectiu és afavorir la conscienciació social i previndre el bullying cap a xiquets i xiquetes amb diversitat funcional mitjançant la interacció amb gossos ensinistrats i acreditats per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

    El taller, que va iniciar-se el passat 19 de gener, constava de circuits on els menors havien d'empatitzar amb els xiquets amb diversitat funcional amb l'ajuda i participació dels gossos experts, que simulaven situacions reals de persones amb mobilitat reduïda, ceguesa o autisme. Amb aquestes activitats es pretenia, segons la terapeuta fundadora de l'associació You can, Aurora Carbonell, «posar a tots els xiquets i xiquetes en la pell d'aquells que tenen diversitat funcional i els costa molt esforç qualsevol activitat quotidiana i ensenyar-los a respectar a tots els xiquets». Tot això mitjançant el coneixement, l'empatia i el respecte.

    Aquest és un projecte original i únic en els plantejaments, l'objectiu del qual es normalitzar la discapacitat. You Can és una associació sense ànim de lucre d'àmbit nacional que promou els beneficis de la teràpia ocupacional mitjançant la utilització d'animals ensinistrats. Des de la seua fundació fa set anys es realitzen programes de teràpia i formació, a més de promoure els drets de les persones amb diversitat funcional i les que es troben en situació d'exclusió, així com el respecte a la natura i els animals.

    Pujar