Castellano

Aldaia s’adhereix a la xarxa de municipis cardioprotegits amb la incorporació de desfibriladors

Aldaia s’adhereix a la xarxa de municipis cardioprotegits amb la incorporació de desfibriladors

    Aldaia forma ja part de la xarxa de municipis cardioprotegits després d'haver adquirit dos desfibriladors externs semiautomàtics que formen part de la dotació dels mitjans policials. En concret, les primeres unitats de desfibrilació amb què compta la localitat s'han incorporat a dos vehicles de la Policia Local, cos de seguretat que ha rebut la formació necessària per fer-los servir. El servei policial ha estat considerat «prioritari» en la dotació d'aquests aparells per ser el servei municipal que primer es persona on es produeix el succés. De fet, en Aldaia des de 2012 a 2017 la Policia Local va realitzar més de 12 intervencions en què va haver de fer servir maniobres de reanimació cardiopulmonar.

    A finals de setembre, un total de 36 policies locals van ser convocats per realitzar el curs de formació obligatori que es va dur a terme el mes passat amb la finalitat de rebre els coneixements necessaris per al correcte i eficaç ús dels aparells, així com per conèixer el protocol d'actuació que hauran de seguir en les actuacions amb desfibriladors externs. Amb la instal·lació d'aquests dispositius es pretén augmentar l'eficiència en els primers minuts d'assistència a una persona amb parada cardíaca gràcies a la dotació d'aquests nous recursos, ja que les morts per aquesta causa que pot afectar a qualsevol persona en qualsevol moment representen un problema per a la salut pública.

    L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar la seguretat dels i les usuàries tot aconseguint que Aldaia siga un espai cardioprotegit. Encara que de moment es compta amb dos desfibriladors, en les pròximes setmanes les dependències municipals tindran a la seua disposició quatre unitats noves que seran repartides en diversos centres consistorials on també s'haurà de tindre un compte un protocol d'actuació adient.

    Pujar