Castellano

Aldaia presenta una nadala inèdita que posa en valor la gastronomia valenciana

Aldaia presenta una nadala inèdita de posa en valor la gastronomia valenciana
Aldaia presenta una nadala inèdita de posa en valor la gastronomia valenciana
  • Plats autòctons i de la terra que cobren protagonisme en aquesta cançó nadalenca

MÉS FOTOS
Aldaia presenta una nadala inèdita que posa en valor la gastronomia valenciana - (foto 2)

"Quan les coses es fan amb cor solen agradar". És la frase que ha utilitzat el compositor aldaier Hugo Chinesta en la presentació del primer nadala d'Aldaia, una cançó inèdita que uneix gastronomia i festa per animar les festes a Aldaia. El tema pretén treure el cor dels seus veïns i animar-los a gaudir d'unes festes que, tot i que marcades per la pandèmia, s'han de gaudir com la situació ho permete.

Aquest matí el saló de plens ha acollit la presentació del tema nadalenc compost pel músic i compositor aldaier Hugo Chinesta conjuntament amb Manuel Andrés Zarapico. La nadala per a Cor i Conjunt Instrumental es divideix en tres tornades i dos sols (E-S-I-S-E), el primer per a soprano, interpretat per Saray García, i el segon per a tenor, a càrrec de Pascual Andreu.

L'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, s'ha posat en valor la importància d'aquest nadala: "Volem recordar les nostres arrels, qui som i d'on venim. I d'això es tracta el projecte, de recuperar i donar valor al la cultura aldaiera ". De fet, la nadala naix per acompanyar el calendari Aldaia Cuina.

"La idea que plantegem des del principi va ser fer una nadala que parlés de la gastronomia popular d'Aldaia amb una música que poguera arribar i ressaltar aquests tres plats típics que tenim com són" la tomàquet, Pimentó amb tonyina, els orelletes i la sopà o Fanguet de l'cel, com solem dir ací ".

La tinenta d'alcalde Empar Folgado ha recalcat que en aquests moments difícils de pandèmia, l'Ajuntament d'Aldaia ha volgut promoure la composició d'aquesta obra dedicada exclusivament a Aldaia: "Esperem brindar i que passe tot aviat i per això vam traure aquesta iniciativa, per endolcir el gust amarg que ens deixa el covid i perquè tots els veïns puguem manifestar amb un to festiu i alegre l'afecte cap als nostres éssers estimats ".

A més, també s'ha presentat el calendari Aldaia Cuina ideat per Pilar Villanueva, qui ha plantejat fer el calendari que l'ajuntament reparteix cada any dedicat als plats típics d'Aldaia.

Pilar explica que a casa els agrada molt la cuina i estaven pensant en fer un llibre de receptes típiques i és va ocórrer fer aquesta proposta a l'ajuntament. Les encarregades de plasmar la idea en el calendari són la filla i néta de Pilar Villanueva, Pilar Rodríguez que ha maquetat el calendari i Lucía Rodríguez que ha realitzat les il·lustracions de la recepta.

Pujar