elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Viles en Flor valora la gestió dels espais verds urbans d'Alcalà-Alcossebre

Viles en Flor valora la gestió dels espais verds urbans d'Alcalà-Alcossebre

    Alcalà-Alcossebre ha rebut la visita del jurat de Viles en Flor Comunitat Valenciana, un programa anual que reconeix, en forma de guardons anomenats Flors d'Honor, la trajectòria i les accions realitzades pels municipis en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible i educació ambiental. La visita servia perquè, des de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, es realitzés una exposició de com es gestionen els espais verds urbans i quines accions es preparen, al llarg de tot l'any, per conscienciar a la població sobre la cura de l'entorn. La presentació va tenir lloc el passat dijous 25 de juliol al Complex Eurhostal d'Alcossebre, amb la presència de l'Alcalde Francisco Juan i el regidor de Serveis i Agricultura, Juan Carlos Barceló. La presentació tècnica, dirigida per Carlos Cherta, va posar en valor els principals espais de la població. Així, a Alcalà es va posar en valor l'olivera de la plaça de l'Església, l’om del Tremedal, la jardineria de les noves places Joan Vilanova i Just Zaragozá, la Bassa Llona, ​​el Calvari o el castell de Xivert. En Alcossebre es van destacar zones com l'ermita de Sant Antoni, el margalló de Tres Platges, la vegetació i passarel·la de fusta de les platges, els passejos de vianants de Les Fonts, les Biblioteques a La Fresca i el parc natural de la Serra d' Irta, que va servir de model de vegetació extensible i prorrogable a tota la població.

    Dins de les accions d'educació ambiental, des de l'Ajuntament s'organitzen iniciatives com el Dia de l'Arbre, la senyalització dels arbres inclosos al Catàleg d'Arbres d'Interès Local i la seua difusió entre els escolars del municipi o la celebració periòdica de tallers de plantació o de construcció d'horts, en esdeveniments com la Fira de la tomata de penjar. Al jurat, compost per Gustavo Marina, el professor Ballester Olmos i Manuel Martínez, se li va lliurar un complet dossier amb la presentació tècnica, dividida en resum, gestió i participació ciutadana. A més, el dossier va ser acompanyat d'un reportatge fotogràfic de tots els elements destacables i un vídeo on van poder apreciar tota la costa d'Alcossebre.

    L'Alcalde Francisco Juan destacava que "tenim la sort de comptar amb un espai natural de gran riquesa en el nostre terme municipal, així com de zones urbanes en què els espais verds també són un important actiu. Per això, des de l'Ajuntament insistim en gestionar de forma eficient aquests espais verds i que suposen també un atractiu per a veïns i visitants".

    Per part de ASFPLANT (Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana), precursors de Viles en Flor, es va destacar "la gran presentació del potencial natural del municipi i la integració de les zones verdes en el dia a dia de els veïns". Després de la deliberació del jurat, es coneixerà si el municipi aconsegueix algun dels guardons que es lliuren dins de Viles en Flor.

    Pujar