1 d’abril de 2020 1/4/20

Veïns d'Alcalà-Alcossebre podran optar a cultivar un hort municipal

Veïns d'Alcalà-Alcossebre podran optar a cultivar un hort municipal - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ja té a punt les bases per desenvolupar el programa d'horts municipals que pretén promoure una alternativa d'oci saludable per als veïns de la localitat, dedicant petites parcel·les per al cultiu de verdures, hortalisses i flors. Els horts municipals s'ubicaran en un solar de propietat municipal situat al carrer Llevant d'Alcossebre. Els principals objectius d'aquesta iniciativa, que s'ha desenvolupat amb èxit en altres municipis de la comarca, són posar en valor i difondre l'agricultura tradicional i ecològica, proporcionar als veïns la possibilitat de conrear aliments que puguin consumir, oferir un espai d'esbarjo per als joves, gent gran o col·lectius de la localitat i fomentar la participació ciutadana i espai per a la biodiversitat. A més, i tal com s'especifica en les bases, els horts municipals podran visitar en excursions i jornades escolars.

    Els únics requisits per optar a aquest hort municipal seran ser veí del municipi -tot estant empadronat amb una antiguitat mínima de tres anys-, ser major d'edat i estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament i es podrà presentar una candidatura per unitat familiar. Com a criteris de baremació, sumaran un punt extra als jubilats, persones menors de 30 anys, víctimes de violència de gènere, discapacitats, persones en situació d'atur o inscrits en el SERVEF i persones que comptin amb càrregues familiars. Per col·lectius que tinguin en compte els objectius socials, educatius o mediambientals de la iniciativa, es sumaran dos punts. També està previst reservar els horts més accessibles per a sol·licitants que tinguin mobilitat reduïda.

    Com quota, les persones o col·lectius adjudicataris hauran d'abonar el pagament d'una quota de 60 euros anuals. El regidor d'Agricultura, José Ángel Traver, explicava que "es tracta d'una xifra simbòlica tenint en compte que l'Ajuntament es fa càrrec de les despeses de proveïment d'aigua i llum". Els interessats poden sol·licitar informació a la Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre.

    Pujar