elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) elogia la inversió de 123.900 euros que farà la Diputació en Alcalà de Xivert-Alcossebre

Ronchera (PSPV-PSOE) elogia la inversió de 123.900 euros que farà la Diputació en Alcalà de Xivert-Alcossebre
  • El portaveu del grup municipal socialista destaca que el Pla 135 “permet als ajuntaments escollir on han de gastar els diners sense estar dirigits per la institució provincial”

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre celebra la inversió de 123.900 euros que farà la Diputació de Castelló a la localitat. Estes ajudes corresponen al Pla 135, impulsat per la institució provincial, presidida pel socialista José Martí. El portaveu del grup municipal, Joan Ronchera, destaca que el Pla 135 “permet als ajuntaments escollir on han de gastar els diners sense estar dirigits per la institució provincial”.  A més, explica Ronchera, “és un programa que discrimina positivament als pobles amb menys recursos i també a aquells que, com el nostre, tenen diferents nuclis territorials”. 

Esta nova inversió de la Diputació, desgrana el portaveu, es destinarà a projectes que repercutiran directament i positivament en la vida dels veïns i les veïnes d’Alcalà de Xivert i d’Alcossebre. En primer lloc, es millorarà l’accessibilitat en diferents punts del municipi per a afavorir a aquelles persones amb dificultats de mobilitat amb un total de 20.000 euros. A més, la inversió contempla una partida de 40.000 euros per a dur a terme l’adequació del camí dels Frares i del camí Sant Miquel, dues vies que necessiten una actuació urgent. S’empraran 10.000 euros del Pla 135 per a fomentar la Fira de la Tomata de Penjar, una activitat representativa del municipi, i 40.000 euros per a realitzar l’Escola d’Estiu 2021. Per últim, una part dels 123.900 euros anirà enfocada a l’esterilització de felins i a les labors de desinfecció del municipi derivades de la pandèmia del coronavirus.

Tot i haver ratificat la proposta d’inversió de l’actual executiu en l’última sessió plenària, el portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre denuncia que l’equip de govern del Partit Popular “només contacta amb els grups de l’oposició a través d’una simple carta, sense deixar lloc a la negociació, de cara a l’elaboració dels pressupostos, però no participem en res durant tot l’any, que és on s’aprova el destí de molts recursos, ja vinguen per plans d’altres administracions o per la incorporació del romanent municipal”. Joan Ronchera defensa que el pressupost “és un document viu i hauria d’estar obert a canvis i modificacions d’altres partits. “El PP fa el tràmit forçat per donar la imatge d’un govern obert i participatiu, però no ho és”, sentencia el regidor socialista.

El Pla 135, segons Ronchera, presenta molts avantatges per als municipis. El portaveu socialista destaca l’eliminació de l’obligatorietat de retornar les baixes de les adjudicacions, que es va introduir l’any passat i continuava fins ara. A més, celebra el PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, s’ha eliminat el límit de despesa obligatori per destinar a inversions i despesa corrent. En esta ocasió, “una vegada adjudicades les subvencions, l’ajuntament rebrà el 75% dels recursos, a diferència del 50% que havien percebut fins ara. La resta de diners serà transferida una vegada justificada l’ajuda”, explica Joan Ronchera. Amb la concessió dels 123.900 euros corresponents al Pla 135, la Diputació de Castelló ha recolzat al municipi amb més d’un milió d’euros, ressalta el portaveu socialista.

Pujar