elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) denuncia que “l’alcalde d’Alcalà de Xivert-Alcossebre enganya a la ciutadania sobre el CEIP la Mola”

Ronchera (PSPV-PSOE) denuncia que “l’alcalde d’Alcalà de Xivert-Alcossebre enganya a la ciutadania sobre el CEIP la Mola”
  • El portaveu socialista explica que la Conselleria d’Educació al·lega falta d’espai al centre per incloure una aula de 2-3 anys

Joan Ronchera, portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, denuncia que “l’alcalde enganya a la ciutadania sobre el CEIP La Mola”. El portaveu socialista explica que la Conselleria d’Educació al·lega falta d’espai al centre per incloure una aula de 2-3 anys. No obstant això, des de l’Ajuntament, a través d’un comunicat, asseguren estar sorpresos per la decisió i que la inspecció educativa va ser positiva quan des de la Conselleria “ens ho ha desmentit, ja que totes les aules que complien els requisits van ser aprovades i així ho demostren els documents on està l’informe desfavorable per al CEIP La Mola perquè no hi ha espai per a l’aula” indica Ronchera.

Segons l’alcalde, l'Ajuntament havia oferit a la Conselleria fer-se càrrec de qualsevol obra d'adaptació que fóra necessària en el CEIP La Mola per a comptar amb esta aula. Però des del Grup Municipal Socialista denuncien que “ell ja sabia que no hi havia prou espai al centre i, amb tot i això, va fer la sol·licitud només per poder tirar-li les culpes a l’ens autonòmic. Ells mateixos estan reconeixent que feia falta més espai amb el nou comunicat per a modificar el Pla Edificant, que ja s’està executant, per a afegir ara una aula de 2 a 3 anys que no s’havia previst”. El portaveu qualifica este comportament com “molt greu i perjudicial per a l’educació de la localitat. Demostra que este tema no és una prioritat i improvisació que repercuteix a la ciutadania, mentint-los públicament”.

Esta situació se suma a la preocupació que senten moltes famílies que porten als seus fills i filles a la guarderia Pipó d’Alcossebre, assegura Ronchera, “recentment hem sabut que el centre passarà a ser escola infantil, dependent de la Conselleria d’Educació, per la qual cosa baixarà la ràtio i es deixaria fora de l’escola a diferents xiquets i xiquetes”. “La falta de previsió del Partit Popular en infraestructures educatives està perjudicant els veïns i les veïnes d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, que no saben on portar als seus fills i filles el curs vinent”, lamenta el portaveu socialista.

Pujar