elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) demana revisar el sistema tributari d’Alcalà de Xivert i Alcossebre per fer-lo més just i progressiu i incentivar l’economia local

Ronchera (PSPV-PSOE) demana revisar el sistema tributari d’Alcalà de Xivert i Alcossebre per fer-lo més just i progressiu i incentivar l’economia local
  • El portaveu socialista sol·licita al Partit Popular que “se faça un estudi general per veure si hi ha capacitat de rebaixar taxes com el IBI o el ICIO”

El portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i Alcossebre, Joan Ronchera, ha demanat al Partit Popular en el govern de la localitat que se revise el sistema tributari per tal de fer-lo més just i progressiu, per a incentivar l’economia verda local i per a enfortir l’escut social. Ronchera indica que “per tots els motius explicats, i malgrat la negativa del PP al plenari, pensem que ara és el moment de fer un estudi general del sistema d’impostos de la nostra localitat per tal d’adequar-lo al temps i a les necessitats de la ciutadania”.

El portaveu socialista posa com a exemple l’Impost de Béns Immobles (IBI) que “hem d’estudiar si té capacitat per a rebaixar-se més. Necessitem fer una profunda reflexió sobre la introducció de bonificacions al sector primari productiu i per a aquelles persones que certifiquen horts ecològics” i afegix que “s’ha de pensar si les bonificacions actuals són suficients i estan ben dissenyades per tal d’aconseguir habitatges sostenibles, entra d’altres moltes coses”.

“Un altre exemple és l’Impost de la Construcció i Obres (ICIO) que no s’ha modificat des del 2014. Necessitem analitzar si cal abaixar el tipus de gravamen i introduir més bonificacions verdes i d’altres destinades a fomentar la rehabilitació del parc d’habitatges envellits” comenta Ronchera qui conclou dient que “ens oferim al govern per a col·laborar en este estudi perquè des del PSPV-PSOE sempre estem oberts a treballar en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania d’Alcalà i Alcossbre”.

Pujar